Τίτλοι τέλους για την Pittas Dairy Industry

InBusinessNews  14/01/2019 12:29
Τίτλοι τέλους για την Pittas Dairy Industry

Τίτλοι τέλους για την Pittas Dairy Industry

InBusinessNews  14/01/2019 12:29
Τερματίζει την λειτουργία της η Pittas Dairy Industry σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, καθώς δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειες διάσωσης της εταιρείας λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Όπως όλα δείχνουν δεν είχε αίσιο τέλος ο διορισμός προσωρινών διαχειριστών και ο καταρτισμός σχεδίου αναδιάρθρωσης και διευθέτησης που ενέκρινε το δικαστήριο.

RELATED ARTICLESΜετά και την εν λόγω εξέλιξη το εν λόγω brand αναμένεται να αποχωρεί από τα ράφια του λιανικού εμπορίου μετά από ιστορία περίπου 80 χρόνων.

Προσπάθειες διάσωσης
Αξίζει να σημειωθεί πως τα προβλήματα στην εταιρεία άρχισαν από το 1999 όταν πυρκαγιά κατέστρεψε το νέο της εργοστάσιο το οποίο είχε ολοκληρωθεί λίγο καιρό προηγουμένως. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Cybarco προσέφυγε στα δικαστήρια για το γεγονός ότι η Pittas δεν αποπλήρωνε τις οφειλές της σε σχέση με την ανέγερση του νέου εργοστασίου που είχε καταστραφεί με το Δικαστήριο να αποφασίζει ότι η Pittas όφειλε προς την Cybarco €2,2 εκατ. συν τόκους.

Υπογραμμίζεται πως τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρξαν προσπάθειες για εξαγορά του brand οι οποίες δεν καρποφόρησαν, ενώ το 2013 υπήρξε μια προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Lanitis Bros και Pittas, με την πρώτη να αναλαμβάνει τη διανομή και τις πωλήσεις των προϊόντων της Πίττας στην κυπριακή αγορά ενώ το κομμάτι των εξαγωγών θα το διαχειριζόταν η Pittas. Η εν λόγω συμφωνία, θα απέφερε σημαντική εξοικονόμηση κόστους στην Πίττας ενώ η Lanitis θα εμπλούτιζε την γκάμα των γαλακτοκομικών της προϊόντων.

Who is Who
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1939 από τα αδέρφια Ανδρέα και Κώστα Πήττα. Δραστηριοποιείτο στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και συγκεκριμένα τυριών και γιαουρτιών. Απασχολούσε γύρω στα 110 άτομα με έδρα την Λευκωσία.

Μάλιστα, πριν από μια δεκαετία η εταιρεία διέθετε το μεγαλύτερο μερίδιο των συνολικών εξαγωγών τυροκομικών προϊόντων με βασικό εξαγωγικό προϊόν το χαλούμι.
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας