Α/φοι Λανίτη: Πρώτη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

Την εντυπωσιακή πρόοδο που καταγράφει η εταιρεία για το 2017 στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης, αλλά και τη μεγάλη βαρύτητα που δίνει στον τομέα αυτό, αποτυπώνει η πρώτη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Α/φοι Λανίτη.

Η Α/φοι Λανίτη μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, μετρά ήδη 75 χρόνια δυναμικής παρουσίας και δραστηριότητας στην Κύπρο, αποτελώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου μη αλκοολούχων ποτών και έναν από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς οργανισμούς της χώρας.

Στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του 2017 καταδεικνύεται η θετική ανάπτυξη της εταιρείας, καθώς και η προσήλωσή της σε στρατηγικούς στόχους, όπως η εταιρική διακυβέρνηση, η καινοτομία, η ικανοποίηση εργαζομένων και πελατών, η συμβολή στην υπεύθυνη λειτουργία της αγοράς, η δημιουργία αξίας στις τοπικές κοινωνίες και η προστασία του περιβάλλοντος.

Μέσα από τα θέματα αυτά αντικατοπτρίζονται, παράλληλα, οι άριστες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, οι αξίες, ο σκοπός και οι προτεραιότητες του Ομίλου Coca-Cola HBC, όπως επίσης και η δέσμευσή του να λειτουργεί υπεύθυνα για έναν κόσμο καλύτερο.

• Συνεισφορά στην οικονομία: Η προστιθέμενη αξία που δημιουργεί η συνολική συνεισφορά της Α/φοι Λανίτη στην κυπριακή οικονομία, αγγίζει τα €28,2 εκατ. και αντιστοιχεί σε 0,16% του ΑΕΠ της Κύπρου, με ταυτόχρονη δημιουργία 1,788 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας. Εξάλλου, στα €5,3 εκατ. ανέρχεται η επένδυση στη μονάδα του γάλακτος. Ο κύκλος εργασιών της Α/φοι Λανίτη έχει καθοριστική συμβολή στη δημιουργία ενός βιώσιμου και παραγωγικού συστήματος στην αγροτική και διατροφική βιομηχανία της Κύπρου, αφού η εταιρεία προμηθεύεται προϊόντα συνολικής αξίας €42,8 εκατ. τον χρόνο από 750 εγχώριους προμηθευτές


Δημιουργία αξίας στις τοπικές κοινωνίες: Η εταιρεία συνεχίζει να στέκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες. Ενδεικτικά, το Youth Empowered έδωσε το 2017 τη δυνατότητα σε 140 νέους να εκπαιδευτούν και να μπουν με αξιώσεις στην αγορά εργασίας και στόχος είναι να έχουν ανάλογη ευκαιρία 3.000 νέοι μέχρι το 2020. Επιπρόσθετα, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου τίμησε την εταιρεία για τη διαχρονική προσφορά και στήριξή της στις προσπάθειες ανακούφισης των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους.

Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εξοικονόμηση Πόρων: Το 2017 κατάφερε να μειώσει κατά 91% την ανακύκλωση αποβλήτων της παραγωγικής διαδικασίας, κατά 45 τόνους τη χρήση πλαστικού, ενώ υλοποίησε στον απόλυτο βαθμό τον στόχο της δημιουργίας ανακυκλώσιμων συσκευασιών. 

Φροντίδα για τους Ανθρώπους: Η εταιρεία φροντίζει να παρέχει ένα περιβάλλον συνεχούς ανάπτυξης στους εργαζόμενους της. Τοποθετεί την υγεία και την ασφάλειά τους στην κορυφή των προτεραιοτήτων της, ενθαρρύνει την αναφορά περιστατικών παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εργάζεται για ισότιμη αντιμετώπισή τους και σέβεται το δικαίωμα συμμετοχής σε συνδικαλιστικά όργανα. Το 2017 ποσοστό 67% των νέων θέσεων καλύφθηκαν εσωτερικά, 14 εργαζόμενοι ανέλαβαν νέους ρόλους, 4 εργαζόμενοι προήχθησαν σε θέσεις άλλων χωρών καθώς και του Ομίλου, ενώ υπάρχουν πλάνα διαδοχής για το 56% των θέσεων της εταιρείας, με στόχο εντός του 2018 το αντίστοιχο ποσοστό να φθάσει στο 63%. 
• Καινοτομία για καταναλωτές και πελάτες: Η Α/φοι Λανίτη συνέχισε να εργάζεται για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της, διαθέτοντας 17 προϊόντα με λίγες ή καθόλου θερμίδες, με το 62% των πωλήσεων να προέρχεται από προϊόντα χωρίς ζάχαρη. 
• Ποιότητα και Ακεραιότητα Προϊόντων: Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κύκκος έγινε το πρώτο κυπριακό νερό που κατέκτησε τη διεθνή Χρυσή Διάκριση Ποιότητας «International Award in Gold», από τον Ευρωπαϊκό Φορέα Πιστοποίησης Ποιότητας DLG και θεωρείται πλέον μεταξύ των καλύτερων εμφιαλωμένων νερών παγκοσμίως.

Εξάλλου, η εταιρεία συνεργάζεται κατά 88% με εγχώριους προμηθευτές, ενώ η δαπάνη αγορών σε εγχώριους προμηθευτές φτάνει το 96%.

Η Α/φοι Λανίτη απασχολεί 293 εργαζομένους στα γραφεία και τις παραγωγικές της μονάδες. Παράγει και εμφιαλώνει σε 3 εργοστάσια με 3 γραμμές παραγωγής, εξυπηρετώντας 5,000 πελάτες. Διανέμει και εμπορεύεται 15 διαφορετικές μάρκες προϊόντων, τονώνοντας σημαντικά την τοπική επιχειρηματικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η Α/φοι Λανίτη ευθυγραμμίζεται πλήρως με την ευρύτερη προσπάθεια του Ομίλου Coca-Cola HBC για προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2025. 

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών