Α/φοι Λανίτη: Εντυπωσιακή πρόοδος στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης

Την πρώτη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης ανακοίνωσε η Α/φοι Λανίτη, στην οποία αποτυπώνεται η εντυπωσιακή πρόοδος που καταγράφει στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης αλλά και η μεγάλη βαρύτητα που δίνει στον τομέα αυτό. Η βιώσιμη ανάπτυξη και η εξοικονόμηση πόρων αποτελεί μια από τις βασικότερες προτεραιότητες της εταιρείας.

Η Έκθεση αντικατοπτρίζει παράλληλα, τις άριστες πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης, τις αξίες, τον σκοπό και τις προτεραιότητες του Ομίλου Coca-Cola HBC και τη δέσμευσή του να λειτουργεί υπεύθυνα για έναν κόσμο αλλιώς, έναν κόσμο καλύτερο!

Το 2017 ήταν μία σημαντική χρονιά για την Α/φοι Λανίτη, αφού κατάφερε να πετύχει θετική ανάπτυξη, διατηρώντας παράλληλα την προσήλωσή της σε στρατηγικούς στόχους όπως η εταιρική διακυβέρνηση, η καινοτομία, η ικανοποίηση εργαζομένων και πελατών, η συμβολή στην υπεύθυνη λειτουργία της αγοράς και στην προστασία του περιβάλλοντος. Ενδεικτικά είναι τα πιο κάτω στοιχεία:

•    Συνεισφορά στην οικονομία: Η προστιθέμενη αξία που δημιουργεί η συνολική συνεισφορά της Α/φοι Λανίτη στην κυπριακή οικονομία, αγγίζει τα €28,2 εκατ. και αντιστοιχεί σε 0,16% του ΑΕΠ της Κύπρου. Ο κύκλος εργασιών της Α/φοι Λανίτη έχει καθοριστική συμβολή στη δημιουργία ενός βιώσιμου και παραγωγικού συστήματος στην αγροτική και διατροφική βιομηχανία της Κύπρου, αφού η εταιρεία προμηθεύεται προϊόντα συνολικής αξίας €42,8 εκατ. τον χρόνο από 750 εγχώριους προμηθευτές
•    Δημιουργία αξίας στις τοπικές κοινωνίες: Η εταιρεία συνεχίζει να στέκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες. Ενδεικτικά, το Youth Empowered έδωσε το 2017 τη δυνατότητα σε 140 νέους να εκπαιδευτούν και να μπουν με αξιώσεις στην αγορά εργασίας και στόχος είναι να έχουν ανάλογη ευκαιρία 3.000 νέοι μέχρι το 2020. Επιπρόσθετα, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου τίμησε την εταιρεία για τη διαχρονική προσφορά και στήριξή της στις προσπάθειες ανακούφισης των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους.
•    Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εξοικονόμηση Πόρων: Το 2017 κατάφερε να μειώσει κατά 91% την ανακύκλωση αποβλήτων της παραγωγικής διαδικασίας, κατά 45 τόνους τη χρήση πλαστικού, ενώ υλοποίησε στον απόλυτο βαθμό τον στόχο της δημιουργίας ανακυκλώσιμων συσκευασιών. 
•    Φροντίδα για τους Ανθρώπους: Η εταιρεία φροντίζει να παρέχει ένα περιβάλλον συνεχούς ανάπτυξης στους εργαζόμενους της. Τοποθετεί την υγεία και την ασφάλειά τους στην κορυφή των προτεραιοτήτων της, ενθαρρύνει την αναφορά περιστατικών παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εργάζεται για ισότιμη αντιμετώπισή τους και σέβεται το δικαίωμα συμμετοχής σε συνδικαλιστικά όργανα. Το 2017 ποσοστό 67% των νέων θέσεων καλύφθηκαν εσωτερικά, 14 εργαζόμενοι ανέλαβαν νέους ρόλους, 4 εργαζόμενοι προήχθησαν σε θέσεις άλλων χωρών καθώς και του Ομίλου, ενώ υπάρχουν πλάνα διαδοχής για το 56% των θέσεων της εταιρείας, με στόχο εντός του 2018 το αντίστοιχο ποσοστό να φθάσει στο 63%. 
•    Καινοτομία για καταναλωτές και πελάτες: Η Α/φοι Λανίτη συνέχισε να εργάζεται για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της, διαθέτοντας 17 προϊόντα με λίγες ή καθόλου θερμίδες, με το 62% των πωλήσεων να προέρχεται από προϊόντα χωρίς ζάχαρη. 
•    Ποιότητα και Ακεραιότητα Προϊόντων: Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κύκκος έγινε το πρώτο κυπριακό νερό που κατέκτησε τη διεθνή Χρυσή Διάκριση Ποιότητας «International Award in Gold», από τον Ευρωπαϊκό Φορέα Πιστοποίησης Ποιότητας DLG και θεωρείται πλέον μεταξύ των καλύτερων εμφιαλωμένων νερών παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η Α/φοι Λανίτη ευθυγραμμίζεται πλήρως με την ευρύτερη προσπάθεια του Ομίλου Coca-Cola HBC για προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2025. Η Coca-Cola HBC είναι ο κορυφαίος εμφιαλωτής των προϊόντων της The Coca-Cola Company και μία από τις τρείς κορυφαίες εταιρείες του κλάδου ποτών στους Δείκτες Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI). Οι δεσμεύσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου για το 2025, οι οποίες θα καθοδηγήσουν τα επόμενα βήματα και της Α/φοι Λανίτη, είναι προέκταση των στόχων που είχαν τεθεί για το 2020 και κινούνται σε έξι βασικούς άξονες: 

•    Τη μείωση των εκπομπών ρύπων
•    Την ορθολογική διαχείριση του νερού 
•    Τη δημιουργία ενός Κόσμου Χωρίς Απορρίμματα (World Without Waste)
•    Τη διασφάλιση της ποιότητας των προμηθειών
•    Τη μείωση των θερμίδων στα αναψυκτικά της 
•    Τη φροντίδα των ανθρώπων, αλλά και των κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται

Την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Α/φοι Λανίτη μπορείτε να τη βρείτε εδώ

Δειτε Επισης

Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ
Pepsis Asphalt: Στα σκαριά η επαναλειτουργία ανενεργού εργοστασίου στη Βάσα Κελλακίου
Εξαγωγές ύψους €508,39 εκ. προς χώρες της Ε.Ε. και €1,84 δισ. προς τρίτες χώρες από Κύπρο το 2023
Απόφαση-ορόσημο για το χαλλούμι με πενταετή παράταση της δυνατότητας για την ποσόστωση
Πήρε μπρος το νέο εργοστάσιο παραγωγής της Kassatly στον Ύψωνα-Τι δηλώνει ο Nayef Kassatly (videos & pics)