OMEGA Seamaster Diver 300M

Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας δύτης για να φορέσετε το Seamaster Diver 300M, αλλά για όσους αρέσει η συγκεκριμένη δραστηριότητα, το νέο Seamaster της OMEGA είναι πραγματικά καλά εξοπλισμένο για τη ζωή κάτω από τα κύματα. 
 
Για έναν δύτη, το να μετράει τον χρόνο που περνάει κάτω από το νερό είναι ζωτικής σημασίας (για προφανείς λόγους). Στο νέο Seamaster 300M, η περιστρεφόμενη στεφάνη που παίζει τόσο σημαντικό ρόλο έχει αποκτήσει νέο σχεδιασμό με μία επιπλέον προσθήκη. Με μία κουκίδα στη θέση ώρας 12 που εμπεριέχει φωσφορίζον υλικό, η περιστρεφόμενη καταδυτική στεφάνη είναι πλέον κατασκευασμένη από κεραμικό υλικό, ενώ η καταδυτική κλίμακα είναι είτε από Ceragold™, είτε από λευκό σμάλτο.
 
Οι επαγγελματίες δύτες γνωρίζουν ότι τα μόρια He διαστέλλονται κατά τη διάρκεια της αποσυμπίεσης, με αποτέλεσμα να μπορούν να βγάλουν το κρύσταλλο σαπφείρου από την μπροστινή όψη και το καπάκι στο πίσω μέρος της κάσας του ρολογιού. Είναι σημαντικό αυτά τα μόρια He να απελευθερώνονται. Μία από τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες του Diver 300M ήταν ανέκαθεν η βαλβίδα διαφυγής Ηλίου. Για τα νέα μοντέλα, στη βαλβίδα έχει δοθεί ένα κωνικό σχήμα και έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη νέα, ιδιοφυή τεχνολογία που περιλαμβάνει. Η αναβάθμιση αυτή ουσιαστικά σημαίνει ότι εάν η Βαλβίδα Διαφυγής Ηλίου ανοίξει κατά λάθος μέσα στο νερό, το ρολόι θα παραμείνει εγγυημένα αδιάβροχο (μέχρι 5 bar).
 
Είναι αυτονόητο ότι ο δύτης χρειάζεται να διακρίνει καθαρά το καντράν του ρολογιού όταν βρίσκεται κάτω από το νερό, ειδικά σε συνθήκες σκοταδιού. Έτσι στο νέο Seamaster Diver 300M, και οι 12 ενδείξεις ώρας και οι δείκτες εμπεριέχουν φωσφορούχο υλικό Super-LumiNova για να μπορεί η ώρα να είναι ορατή μέσα στο σκοτάδι. Όσον αφορά το πώς τα ρολόγια της οικογένειας Diver παραμένουν σταθερά δεμένα στον καρπό του χεριού του κατόχου τους, τα μεταλλικά μπρασελέ, που αποτελούν πατέντα της OMEGA, είναι εξοπλισμένα με το αναδιπλούμενο κούμπωμα ασφαλείας rack-and-pusher, με μια πολύ χρήσιμη για τους δύτες δυνατότητα επέκτασης, ώστε να υπάρχει επιπλέον χώρος και να μπορεί να φορεθεί άνετα πάνω από την καταδυτική στολή.
 

Τα μαγνητικά πεδία που δημιουργούν οι ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούνται στη στεριά, επάνω στο κατάστρωμα, ακόμα και μέσα στη θάλασσα μπορούν να αποσυντονίσουν ένα ρολόι. Επιπλέον, ο καταδυτικός εξοπλισμός συχνά περιλαμβάνει μαγνητικές συσκευές. Για αυτό το λόγο, κάθε νέο ρολόι Seamaster Diver 300M περιλαμβάνει έναν μηχανισμό Master Chronometer Calibre 8800, που είναι κατασκευασμένος από μη-μαγνητικά υλικά, αντιμετωπίζοντας την επίδραση των μαγνητικών πεδίων. Επίσης, τόσο ο μηχανισμός, όσο και το ίδιο ρολόι έχουν περάσει τους 8 αυστηρούς ελέγχους του Master Chronometer που ορίζονται από το METAS, όπου περιλαμβάνονται έλεγχοι σε ισχυρά μαγνητικά πεδία των 15.000 gauss.
 
Όσο για την αντοχή του Seamaster Diver 300M στο νερό, αυτή είναι δεδομένη και δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς πόσο βαθιά μπορεί να φτάσει με ασφάλεια.

Πληροφορίες: VE Very Exclusive – Τηλ.: 22897361
 

Δειτε Επισης

Κόβει κάθε κουβέντα για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών ο Χριστοδουλίδης
Κ. Ηροδότου: Η ανησυχητική πραγματικότητα και η ανάγκη ενίσχυσης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»