Παγωτά Ε.Πυργά:  Ανάμεσα στους νικητές του βραβείου Great Taste 2018

To Great Taste, το πιο πολυπόθητο βραβείο φαγητών στον κόσμο, το οποίο βραβεύει ό,τι καλύτερο σε φαγητά και ποτά, ανακοίνωσε τους αστέρες του Great Taste 2018. Ανάμεσα σε περισσότερα από 12,600 προϊόντα που κρίθηκαν, η Κυπριακή εταιρεία παγωτών Ε.Πυργά Λτδ βραβεύθηκε με to ‘1-star Great Taste Award’, για το Παγωτό Μαστίχα Χίου, το οποίο σημαίνει πως οι κριτές το βρήκαν να παρέχει φανταστική γεύση. Η Ε.Πυργά με περηφάνια παράγει παραδοσιακό Κυπριακό παγωτό από το 1973 χρησιμοποιώντας φρέσκα και υψηλής ποιότητας τοπικές πρώτες ύλες όπως φρέσκο γάλα, φρέσκα αυγά και φρέσκα φρούτα. Συγκεκριμένα, στο παγωτό Μαστίχας Χίου, χρησιμοποιείται μόνο η καλύτερη μαστίχα και μαστιχέλαιο για την γεύση του παγωτού, απευθείας από τον σύνδεσμο μαστιχοπαραγωγών Χίου χωρίς πρόσθετα συνθετικά αρώματα και χρώματα. Το αποτέλεσμα, όπως το έθεσε ένας από τους κριτές: «Ελκυστικό λευκό παγωτό με πολύ ντελικάτο άρωμα. Κρεμώδες υφή με διακριτική γεύση μαστίχας που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Μπορεί να συνδυαστεί πολύ εύκολα με πολλές άλλες γεύσεις. Αφήνει τον ουρανίσκο καθαρό. Μία ανακάλυψη γεύσης»
 
Με περισσότερους από 500 απαιτητικούς κριτές που αποτελούνται από κριτικούς φαγητών, σεφ, μάγειρες, εστιάτορες και παραγωγούς αλλά και σωρεία δημοσιογράφων και αρθρογράφων τροφίμων, το Great Taste είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως το πιο αξιόλογο βραβείο σε ότι αφορά φαγητά και ποτά. Εκτός από σφραγίδα τιμής, το μαύρο-χρυσό λογότυπο του Great Taste είναι ένδειξη πως το προϊόν που φέρει τη σφραγίδα αυτή προσφέρει υπέροχη γεύση η οποία έχει ανακαλυφθεί και αναγνωρισθεί μέσα από πολλές ώρες τυφλής δοκιμασίας από εκατοντάδες κριτές.
 
Όπως εξηγεί ο Χριστόφορος Γρηγορίου, Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας: «Το Great Taste Award είναι το πιο έμπιστο βραβείο φαγητών και ποτών στον κόσμο και είναι με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια που ανακοινώνουμε σήμερα την επιτυχία μας να βραβευθούμε με αυτό. Αυτό το βραβείο ενισχύει την πίστη μας στην ποιότητα των προϊόντων μας τα τελευταία 45 χρόνια και πιστεύουμε πως θα μας βοηθήσει, ως μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση στην Κύπρο να ανταγωνιστούμε με επιτυχία τόσο στην εγχώρια αλλά και στην διεθνή αγορά.»
 
Αναγνωρισμένο ως σφραγίδα υπεροχής από τους καταναλωτές αλλά και από τους καταστηματάρχες, το Great Taste αξιολογεί την γεύση πάνω από όλα χωρίς να δίνει σημασία στο όνομα ή στην συσκευασία. Όποιο και να είναι το προϊόν, πρώτα αφαιρείται από την συσκευασία του και μετά παρουσιάζεται στους κριτές οι οποίοι δοκιμάζουν συζητούν και ξαναδοκιμάζουν για να αποφασίσουν ποια προϊόντα είναι άξια για 1-, 2- ή 3- αστέρια.
 
Στο φετινό Great Taste έλαβαν μέρος 12,634 προϊόντα εκ των οποίων, 192 έλαβαν βραβείο 3-star, 1,207 βραβείο 2-star και 3,254 βραβείο 1-star. Το πάνελ των κριτών συμπεριλάμβανε: Τον πρωταθλητή του MasterChef 2018, Kenny Tutt, την σεφ και συγγραφέα, Elly Curshen, τον οικολογικό σεφ και συγγραφέα, Tom Hunt, την συγγραφέα και σεφ, Zoe Adjonyoh, τον αρτοποιό Tom Herbert, την συγγραφέα και μπλόγκερ, Izy Hossack, και την αρτοποιό και εκδότη συνταγών, Martha Collison, όπως επίσης και αγοραστές του Harrods, Selfridges και Sourced Market.
 
Το Great Taste 2018 θα φτάσει στο τέλος του την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, όταν θα γίνει η τελετή απονομής των νικητών του  Great Taste Golden Fork trophy και τέλος η απονομή του μεγάλου πρωταθλητή της χρονιάς με το βραβείο Great Taste Supreme Champion 2018, στο InterContinental Park Lane Hotel, στο Λονδίνο.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία