Absolut Extrakt: Η αποκορύφωση της σουηδικής παράδοσης

Γιορτάζοντας τη σουηδική κληρονομιά της Absolut, η Tempo Beverages Cyprus λανσάρει την Absolut Extrakt στην κυπριακή αγορά. Ένα εκρηκτικό, εύγευστο αλκοολούχο ποτό που συνδυάζει τη βότκα με την έντονα αρωματική γεύση του πράσινου κάρδαμου και άλλα μυστικά συστατικά.
 
Η Absolut Vodka, θέλοντας να ενισχύσει την παρουσία της σε στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης, προτείνει μια εναλλακτική επιλογή ενός εύγευστου αλκοολούχου ποτού που, εκτός από το μοναδικό προφίλ γεύσης που το χαρακτηρίζει, προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας χωρίς να είναι πολύ γλυκό ή να αφήνει σκληρή επίγευση.
 
Παρόλο που τα σφηνάκια αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στα οινοπνευματώδη ποτά, η βότκα συχνά δεν θεωρείται μια εναλλακτική επιλογή. Συχνά, πολλοί θεωρούν τη γεύση που αφήνει πολύ σκληρή, δυνατή και όχι τόσο ευχάριστη. Ταυτόχρονα η αγορά βομβαρδίζεται συνεχώς από τεχνητά προϊόντα, πολύ γλυκά, με ψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και χαμηλής ποιότητας.
 
Η πρόκληση για την Absolut ήταν να εισέλθει σε αυτό τον χώρο των οινοπνευματωδών ποτών,  προτείνοντας μια φρέσκια εναλλακτική πρόταση που δεν θα θεωρείται απλώς μια ακόμη αρωματική βότκα. Η ιδέα θα έπρεπε να είναι αρκετά τολμηρή, φρέσκια και καινοτόμα, αλλά ταυτόχρονα να μην αλλοιώνει την ταυτότητα του brand της Absolut.
 
Οι Σουηδοί, για εκατοντάδες χρόνια, συνήθιζαν να εμποτίζουν το αλκοόλ τους με καρυκεύματα, βότανα και εκχυλίσματα φυτών. Η πρακτική αυτή είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή διαφόρων ειδών βότκας που πωλούνταν από τα φαρμακεία της εποχής, γνωστά και ως ‘apothecaries’.  Αυτού του είδους τα αποστάγματα τα χρησιμοποιούσαν οι Σουηδοί ως θεραπεία για σχεδόν οποιασδήποτε ασθένεια. Η βότκα με εκχύλισμα βοτάνων ονομαζόταν “kryddsprit” και καταναλωνόταν συνήθως σαν σφηνάκι ή, όπως το γνωρίζουμε όλοι μας, “snaps”.
 
Η μακρά αυτή η παράδοση των Σουηδών είχε ως αποτέλεσμα να εμπνεύσει τους σύγχρονους ποτοποιούς της Absolut και να δημιουργήσουν την Absolut Extrakt. Ένα τολμηρό προϊόν με εκχύλισμα από πράσινο κάρδαμο και άλλα μυστικά συστατικά που κάνουν τη συνταγή μοναδική.  Παρασκευάζεται αποκλειστικά με φυσικά συστατικά από την περιοχή γύρω από το μικρό σουηδικό χωριό Åhus, τη γενέτειρα του εμπνευστή και ιδρυτή της Absolut, Lars Olsson Smith.
 
Η Absolut Extrakt έχει φρέσκια, αρωματική γεύση με νότες από φρούτα και μπαχαρικά. Η απαλή της γεύση έρχεται σε απόλυτη αρμονία με την ένταση που αφήνει το πράσινο κάρδαμο, με αποτέλεσμα κάθε γουλιά να αποτελεί μια μικρή έκρηξη στο στόμα.
 
Το προϊόν αποτελεί φόρο τιμής στη σουηδική κληρονομιά, με μια πιο σύγχρονη ματιά στα παραδοσιακά σουηδικά “snaps”. Το χαρακτηριστικό της όνομα παραπέμπει στα εκχυλίσματα από το πράσινο κάρδαμο και ακόμη ένα μυστικό συστατικό, που αποτελούν τα διαπιστευτήρια της ποιότητας αλλά και αυθεντικότητας του προϊόντος. Η χρήση της σουηδικής ορθογραφίας -Extrakt- (και όχι της αγγλικής Extract), παραπέμπει και αυτή στη σουηδική κληρονομιά του προϊόντος.
 
Ο σχεδιασμός της φιάλης, αλλά και η vintage ετικέτα του προϊόντος αποτελούν φόρο τιμής στο παγκοσμίως εικονικό μπουκάλι της Absolut, που είναι εμπνευσμένο από παραδοσιακά μπουκάλια που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν για φαρμακευτικούς σκοπούς. Το πράσινο χρώμα της φιάλης παραπέμπει στο κάρδαμο και το εντυπωσιακό X στην ετικέτα του συμβολίζει την περήφανη ονομασία του, ενώ το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μπουκάλια.
 
Επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας της Absolut, καθώς και όλων των brands της Pernod Ricard στην Κύπρο, είναι η Tempo Beverages Cyprus, θυγατρική εταιρεία του εμπορικού κολοσσού Tempo στο Ισραήλ. 

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ