Το λιανεμπόριο απογειώνει το πλαστικό χρήμα

Εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζουν οι συναλλαγές με κάρτες σε βασικούς τομείς του λιανικού εμπορίου, το οποίο παραμένει ο ηγέτης του πλαστικού χρήματος.

Την ώρα που η αξία των συναλλαγών με κάρτες από Κύπριους και ξένους στην Κύπρο ξεπέρασε το €1,5 δισ. σε μόλις πέντε μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC, τομείς, όπως οι υπεραγορές, η ένδυση, η υπόδηση, τα ηλεκτρικά είδη, αλλά και τα είδη τεχνολογίας εξακολουθούν να καταγράφουν θετικά πρόσημα. 

Διαβάστε ακόμα: Αναστάτωση στην αγορά από οδηγία για holding εταιρείες

Ιδιαίτερη κίνηση σε αερομεταφορές και fast food
Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη αύξηση σε αριθμό συναλλαγών με κάρτες την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου του 2018 καταγράφηκε στον τομέα των αερομεταφορών. Από πλευράς τζίρου, ιδιαίτερα ανεβασμένη ήταν η κίνηση με κάρτες σε fast food και επαγγελματικές υπηρεσίες.

Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου, την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου του 2018 καταγράφηκε αύξηση 14,69% στις συναλλαγές που έγιναν με κάρτες στον τομέα των υπεραγορών σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Την ίδια ώρα, αυξημένος κατά 9,5% ήταν το πρώτο πεντάμηνο του 2018 ο τζίρος των καρτών για υπεραγορές  σε σύγκριση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2017.

Ανεβασμένος ήταν και ο τομέας του DIY, στον οποίο καταγράφηκε άνοδος 12,62% στον αριθμό των συναλλαγών της πρώτης πενταμηνίας του 2018, ενώ αυξημένη κατά 15,39% ήταν και η αξία αυτών των συναλλαγών συγκριτικά με την πρώτη πενταμηνία του 2017.

Εξάλλου, σε ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι του λιανικού εμπορίου, στον τομέα της ένδυσης και υπόδησης, παρατηρήθηκε αύξηση 8,13% στις συναλλαγές που έγιναν με κάρτες το πρώτο πεντάμηνο του 2018 έναντι του αντίστοιχου περσινού πενταμήνου, ενώ κατά 6,68% αυξήθηκε ο τζίρος για τον συγκεκριμένο τομέα την εν λόγω περίοδο.

Όσον αφορά τα έπιπλα, καταγράφηκε αύξηση 5,72% στον αριθμό των συναλλαγών και 9,53% στον τζίρο των συναλλαγών με κάρτες.
Θεαματική άνοδο κατέγραψε το πλαστικό χρήμα στα καταστήματα πώλησης οικιακών (ηλεκτρικών) συσκευές (household appliance stores). Συγκεκριμένα, στον αριθμό των συναλλαγών που έγιναν με κάρτες το πρώτο πεντάμηνο του 2018 διαπιστώθηκε αύξηση 24% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, την ώρα που ο τζίρος αυξήθηκε κατά 29%.

Διαβάστε ακόμα: Στην Κύπρο η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού fund industry

Τρέχουν για τηλεοράσεις
Παράλληλα, αυξημένος κατά 12,25% ήταν επίσης ο τζίρος στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και ειδών τεχνολογίας (computers), με τις συναλλαγές να καταγράφουν άνοδο 9,8% σε σύγκριση με την πρώτη πενταμηνία του 2018.

Αξίζει να αναφερθεί ότι παρόλο που οι τηλεοράσεις φαίνεται να έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο λόγω του Μουντιάλ, εντούτοις η αύξηση των πωλήσεων αναμένεται να αποτυπωθεί στα στοιχεία της JCC για ολόκληρο τον Ιούνιο.

Διαβάστε ακόμα: Το Μουντιάλ θέλει την καινούργια του τηλεόραση

«Καταγράφεται μεγάλη ικανοποίηση στο λιανικό εμπόριο από τις προσφορές, στις οποίες προχώρησαν τα καταστήματα, για τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου», τόνισε σχετικά ο Μάριος Αντωνίου, επισημαίνοντας ότι οι προσφορές αφορούν κυρίως επώνυμες μάρκες με όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά. 

«Στο τέλος της ημέρας ο υγιής ανταγωνισμός λειτουργεί προς όφελος του καταναλωτή», πρόσθεσε ο κ. Αντωνίου.

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά