ΑλφαΜέγα: Λίφτινγκ και στη Δευτερά

Την έγκρισή του έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για επέκταση και ανακαίνιση της υπεραγοράς ΑλφαΜέγα στη Δευτερά.

Το έργο αφορά επεκτάσεις και μετατροπές της υφιστάμενης υπεραγοράς στην Κάτω Δευτερά, η οποία αποτελείται από το ισόγειο και ένα όροφο. 

Το συνολικό εμβαδόν των υφιστάμενων χώρων είναι 1,169 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η νέα επέκταση θα έχει συνολικό εμβαδόν 1,041 τ.μ. Με την προωθούμενη επέκταση τo συνολικό εμβαδόν της υπεραγοράς θα ανέρχεται στα 2,210 τ.μ.

Προσθέτει καφετέρια και φαγητό
Όπως επεξηγείται στην έκθεση του Τμήματος Περιβάλλοντος, με την επέκταση του ισογείου, το οποίο ήδη περιλαμβάνει χώρο πώλησης τροφίμων, φρουταρία και φούρνο, θα δημιουργηθεί επιπρόσθετος χώρος πώλησης προϊόντων, καθώς και καφετέρια με παρασκευαστήριο και εξωτερικό χώρο εστίασης.

Οι νέοι βοηθητικοί χώροι θα περιλαμβάνουν χώρο παραλαβής εμπορευμάτων, αποθήκη τροφίμων και ποτών, τουαλέτες, χώρο τοποθέτησης φιαλών υγραερίου καθώς και διάδρομο, σκάλα και ανελκυστήρας προϊόντων. 

Ο όροφος της υφιστάμενης υπεραγοράς αποτελείται από βοηθητικούς χώρους, ενώ με την επέκταση θα δημιουργηθεί επιπλέον χώρος για αποθήκη εμπορευμάτων, αποδυτήρια, αρχείο, γραφείο και γραφείο διευθυντή. 

Περισσότερο πάρκινγκ
Εκτός από τους εσωτερικούς χώρους, έμφαση θα δοθεί και στο πάρκινγκ, καθώς με την προτεινόμενη ανάπτυξη θα διαμορφωθούν 71 χώροι στάθμευσης, από 33 που είναι οι υφιστάμενοι.

Σημειώνεται ακόμα ότι η υφιστάμενη ανάπτυξη διαθέτει δύο σημεία πρόσβασης. Το ένα σημείο διαμορφώνεται βόρεια του χώρου στη Λεωφ. Αρχ, Μακαρίου Γ’ που αποτελεί δρόμο διπλής κατεύθυνσης και το δεύτερο νοτιοδυτικά στην Οδό Λευκονοίκου που αποτελεί αδιέξοδο δρόμο. Με τη νέα πρόταση δημιουργείται μόνο μια είσοδος επί της Μακαρίου και μια έξοδος από την Λευκονοίκου.

Υπενθυμίζεται ότι η αλυσίδα υπεραγορών συνεχίζει το πρόγραμμα ανακαινίσεων των καταστημάτων της, μετά τη ριζική ανανέωση των υπεραγορών σε Έγκωμη και Κάψαλο.

Δειτε Επισης

Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls