Το αδιαχώρητο στα malls για το Black Friday (φώτος)

Η καλύτερη με διαφορά Black Friday στην ιστορία του θεσμού στην Κύπρου αποδεικνύεται η φετινή, με τα καταστήματα τεχνολογίας να αντικρίζουν εικόνες που θυμίζουν αντίστοιχες μέρες στην Ευρώπη και την Αμερική.

Μόνο το mall της Λεμεσού μέχρι τις 11:00 κατέγραψε τριπλάσια επισκεψιμότητα σε σχέση με την αντίστοιχη Black Friday του 2016, με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 6.000 σε σύγκριση με 2.000 την αντίστοιχη περσινή μέρα.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα έξω από γνωστό κατάστημα τεχνολογίας, με καταναλωτές να περιμένουν από τις 06:30 μέχρι να ανοίξει το κατάστημα, με αποτέλεσμα τα στοκ λίγη ώρα αργότερα να κινδυνεύουν να εξαντληθούν.

Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου (ΠΑ.ΣΥ.ΛΙΕ), Μάριος Αντωνίου, με βάση τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς η αύξηση της επισκεψιμότητας στα εμπορικά κέντρα ανέρχεται στο 30-35% σε σύγκριση με την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου (Black Friday) του 2016.

«Καταγράφεται με διαφορά η καλύτερη Black Friday της Κύπρου, καθώς η έντονη προβολή και οι διαφημιστικές καμπάνιες των καταστημάτων συνέβαλαν στο να δούμε πραγματικά πρωτόγνωρες εικόνες για την Κύπρο, με κόσμο να στήνεται σε ουρές έξω από τα καταστήματα», τόνισε ο κ. Αντωνίου.

Κερδισμένα με διαφορά τα καταστήματα τεχνολογίας
Την τιμητική τους και φέτος έχουν οι ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες κερδίζουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας του τζίρου.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή Black Friday έχουν προστεθεί περισσότεροι παίχτες και αρκετά καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και παιχνιδιών.

«Παρόλο που είναι η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου και οι καταναλωτές δεν έχουν ακόμα λάβει τους μισθούς τους, εντούτοις προχωρούν σε αγορές, κάτι που αποτελεί τονωτική ένεση για το λιανεμπόριο και την αγορά», επεσήμανε ο Μάριος Αντωνίου, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι θα καταβληθούν νωρίτερα φέτος ο 12ος και ο 13ος μισθός, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει υπέρ της αγοράς.

30-40% οι εκπτώσεις
Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι οι εκπτώσεις της Black Friday κυμαίνονται μεταξύ 30-40%, ξεκινώντας ακόμα και από το 20%, σε αντίθεση με το εξωτερικό που οι εκπτώσεις αυτή την ημέρα φτάνουν μέχρι και το 80%.

Όχι μόνο Παρασκευή
Ερωτηθείς γιατί τα καταστήματα θα συνεχίσουν να έχουν εκπτώσεις όχι μόνο για την Παρασκευή αλλά και για αρκετές μέρες ακόμα, ο ΓΓ του ΠΑΣΥΛΙΕ ανέφερε ότι «κάποιες αλυσίδες επέλεξαν να παρατείνουν τον θεσμό της Black Friday για 3-7 μέρες», εξηγώντας ότι «δεν είναι κακή πρακτική, μιας και αποτελεί win win κατάσταση τόσο για εμπόρους όσο και για καταναλωτές». 

Δεν περιμένουν Black Friday οι υπεραγορές
Σημειώνεται ότι οι υπεραγορές δεν εμπλέκονται στον θεσμό της Black Friday, καθώς έχουν εκπτώσεις στα προϊόντα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ τον θεσμό έχουν καθιερώσει στην Κύπρο τα καταστήματα ηλεκτρονικής τεχνολογίας.

Φωτογραφίες: Φίλιππος Χρήστου

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ