Το πρώην Madisons γίνεται μεγάλη έκθεση επίπλου

Υπό ανακαίνιση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το Μέγαρο IMC στην είσοδο της Λευκωσίας, εν όψει της προγραμματισμένης αξιοποίησης του εν λόγω κτηρίου από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του, ως μεγάλη μόνιμη έκθεση επίπλων και ειδών εσωτερικής διακόσμησης.

Μετά την οριστική διευθέτηση της τετραετούς δικαστικής διαμάχης της ιδιοκτήτριας εταιρείας με τους τέως ενοικιαστές του κτηρίου, οι οποίοι το είχαν αξιοποιήσει ως εμπορικό κέντρο (Madisons), οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να αξιοποιήσουν οι ίδιοι το ακίνητο, προχωρώντας σε μια επένδυση πέραν των €3 εκατ. στο χώρο του επίπλου.

Μιλώντας στο InBusinessNews ο Πρόεδρος της διαχειρίστριας εταιρείας CDFC, Ανδρέας Καϊσής, ανέφερε ότι εντός του Μεγάρου IMC θα λειτουργήσει το μεγαλύτερο μόνιμο κέντρο επίπλου και εσωτερικής διακόσμησης στην Κύπρο, με εκθέτες μεγάλες εταιρείες από την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό. Οι εργασίες ανακαίνισης στο εσωτερικό του κτηρίου οδεύουν προς το τέλος τους και βάσει των σχεδιασμών, η έκθεση One Stop Furniture Interior Center αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της προς το κοινό περί τα τέλη Ιανουαρίου του 2018. 

Μεγάλο ενδιαφέρον από εκθέτες
Ο κ. Καϊσής ανέφερε πως τουλάχιστον 70 εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για στέγαση στο One Stop Furniture Interior Center, αριθμός ο οποίος δημιουργεί χαμόγελα αισιοδοξίας στην εταιρεία για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος. Ήδη τα μισά από τα προσφερόμενα τετραγωνικά μέτρα του IMC έχουν ενοικιαστεί από μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία πώλησης επίπλων, την οποία ο κ. Καϊσής απέφυγε προς το παρόν να κατονομάσει. Πρόσθεσε, ότι βάσει των υπόλοιπων προσφερόμενων χώρων, μπορούν να στεγαστούν ακόμα 20 εταιρείες, ενώ εξ αιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος που προέκυψε, πιθανότατα να ληφθεί απόφαση για αξιοποίηση και του τρίτου ορόφου του κτηρίου, αυξάνοντας τα συνολικά τετραγωνικά μέτρα στις 12 χιλιάδες, από τις 8 χιλιάδες που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Στόχος, πρόσθεσε, είναι να υπάρξουν και πολλές κυπριακές εταιρείες, ωστόσο θα γίνει επιλογή στη βάση διαφόρων κριτηρίων. Τόνισε, πως το επίπεδο θα είναι ψηλό, ενώ η έκθεση θα απευθύνεται σε καταναλωτές για όλα τα βαλάντια. 

Όλα για το σπίτι και όχι μόνο
Όπως προαναφέρθηκε, η έκθεση θα προσφέρει έπιπλα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου για οικίες, γραφεία, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις κ.α, καθώς επίσης και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με το σπίτι: κουζίνες, κεραμικά, είδη υγιεινής, πατώματα κτλ. 

Όπως εξάλλου αναφέρεται σε σχετική αγγελία της εταιρείας στον τύπο, έχουν ήδη συμπληρωθεί συμβάσεις εργασίας για μόνιμη έκθεση τεράστιας γκάμας του μεγάλου πολυεθνικού οργανισμού προϊόντων ασφαλείας CHUBBSAFES-GUNNEBO,όπως και της εταιρείας Chinese Porcelain Art, με βάζα πίνακες και διάφορα κομμάτια κινεζικής τέχνης. 

Επένδυση με υψηλούς στόχους
«Προχωρούμε σε αυτή την επιχειρηματική κίνηση γιατί είδαμε ότι υπάρχει ένα κενό στον συγκεκριμένο τομέα, δεν υπάρχει στην Κύπρο ένας χώρος που να έχει τόσο μεγάλη ποικιλία επίπλων και ειδών εσωτερικής διακόσμησης, όπως υπάρχει στο εξωτερικό και πιστεύουμε ότι σε συνδυασμό με το σημείο στο οποία βρίσκεται το κτήριο, θα τραβήξει της προσοχή των καταναλωτών», τόνισε ο Πρόεδρος της CDF. «Το IMC ONE STOP», κατέληξε ο κ. Καϊσής, «φιλοδοξεί να καταστεί απαραίτητος προορισμός, διευκολύνοντας τον αγοραστή να μελετήσει τις επιλογές του προτού αποφασίσει τι θα αγοράσει». 

Υπενθυμίζεται ότι το Μέγαρο IMC βρίσκεται στην είσοδο της πρωτεύουσας, στην σημαντικότερη εμπορική περιοχή της Λευκωσίας, η οποία προσελκύει καθημερινά δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Στο συγκεκριμένο κτήριο στεγαζόταν στο παρελθόν και το Χρηματιστήριο αξιών Κύπρου.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο