IQOS: Σύντομα λανσάρεται και στην Κύπρο

InBusinessNews  12/10/2017 15:49
IQOS: Σύντομα λανσάρεται και στην Κύπρο

IQOS: Σύντομα λανσάρεται και στην Κύπρο

InBusinessNews  12/10/2017 15:49

Πολύ σύντομα αναμένεται να λανσαριστεί στην κυπριακή αγορά το IQOS, το οποίο λειτουργεί ως υποκατάστατο του τσιγάρου.

RELATED ARTICLES


Το IQOS που ενδεχομένως να συμβάλει και στην κατάργηση των συμβατικών τσιγάρων θα φτάσει στην Κύπρο έπειτα από τη συνεργασία της Cassandra Trading του ομίλου CTC, εισαγωγέα των προϊόντων Philip Morris στην Κύπρο, και της Παπαστράτος, θυγατρικής εταιρείας της Philip Morris International (PMI).

Διαβάστε ακόμα: Από το 2018 το Iqos στην Κύπρο

Τι είναι το IQOS
Το IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας τον καπνό, χωρίς να τον καίει. Αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού. Βασίζεται στην καινοτόμο τεχνολογία «HEAT-NOT BURN», αρχή της οποίας είναι η θέρμανση του καπνού, αντίθετα με την καύση του καπνού στα συμβατικά καπνικά προϊόντα. 

Η συγκεκριμένη, μοναδική στο είδος της, τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Philip Morris International στην Ελβετία. 

Το IQOS θερμαίνει χωρίς να καίει το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται. 

iqosnews

Σε 30-35 χώρες μέχρι το τέλος της χρονιάς
Σήμερα κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 χώρες και έως το τέλος του 2017 αναμένεται να κυκλοφορεί σε 30-35 χώρες.

Το 2016 ήρθε και στην Ελλάδα, όπου αρχικά κυκλοφόρησε στην Αθήνα, ενώ εδώ και λίγους μήνες έχει αρχίσει η διανομή του και στην υπόλοιπη χώρα. 

Διαβάστε ακόμα: STOP στη διαφήμιση του σχεδίου πολιτογράφησης;

IQOS και ηλεκτρονικά τσιγάρα
Τόσο το IQOS όσο και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι καινοτόμα προϊόντα, κατά πολύ διαφορετικά από τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού, δεδομένου ότι για την χρήση και των δύο κατηγοριών προϊόντων δεν απαιτείται καύση.  

Όμως, έχουν και σημαντικές διαφορές, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι το γεγονός ότι στο IQOS χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη πραγματικός καπνός, σε αντίθεση με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που χρησιμοποιούν υγρά που περιέχουν νικοτίνη.

Προϊόντα μειωμένου κινδύνου από την PMI
Η Philip Morris International έχει δεσμευτεί να αναπτύξει προϊόντα μειωμένου κινδύνου εδώ και μία δεκαετία, και από το 2008 έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου από καινοτόμα προϊόντα που έχουν σκοπό να αναπαράγουν τις αισθητηριακές και γευστικές ιδιότητες του τσιγάρου, παράγοντας ένα αερόλυμα που θα είναι σημαντικά λιγότερο βλαβερό από τον καπνό του τσιγάρου. 

Παράλληλα, έχει στελεχώσει μια ειδική ομάδα με πάνω από 400 επιστήμονες και μηχανικούς / σχεδιαστές από τους πιο σημαντικούς επιστημονικούς κλάδους, οι οποίοι εργάζονται στις παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας στο Neuchatel της Ελβετίας και στη Σιγκαπούρη. 
Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία έχει κατοχυρώσει πάνω από 1800 πατέντες και έχει καταθέσει αιτήσεις για ακόμη 4000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας  σχετικά με την εξέλιξη νέων δυνητικά μειωμένου κινδύνου προϊόντων.   

iqosnews2

H PMI έχει στη διάθεσή της και έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά αποτελέσματα μελετών και εργαστηριακών ερευνών και ελέγχων που είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιο προϊόντων μειωμένου κινδύνου της PMI, αυτό περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες προϊόντων που στοχεύουν να καλύψουν διαφορετικές προτιμήσεις των ενήλικων καπνιστών. 

Διαβάστε ακόμα: Στο δυναμικό της ΕΥ η Μαρία Σεργίου

Καθεμία από αυτές τις κατηγορίες προϊόντων της PMI είναι σχεδιασμένη ώστε δυνητικά να μειώνει σημαντικά ή ολοκληρωτικά το σχηματισμό των ουσιών που είναι ευρέως αναγνωρισμένες ως οι πιο πιθανές αιτίες για την εκδήλωση των σχετιζόμενων με το κάπνισμα ασθενειών, ενώ προσπαθεί να αναπαράγει όσο το δυνατόν πιο πιστά τη γεύση, την παροχή νικοτίνης και τα τελετουργικά χαρακτηριστικά των τσιγάρων, έτσι ώστε αυτά να είναι αποδεκτά από τους ενήλικες καπνιστές που δε θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα. 

Οποιοιδήποτε ισχυρισμοί αυτού του είδους ενδέχεται επίσης να υπόκεινται σε κρατικές διαδικασίες ελέγχου και έγκρισης, όπως ισχύει σήμερα στις Η.Π.Α.

Η PMI κατέθεσε τον προηγούμενο Δεκέμβριο αίτηση στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την αδειοδότηση του IQOS ως προϊόν μειωμένου κινδύνου, σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Η αίτηση συνοδεύεται από ενδελεχή επιστημονικά δεδομένα, η αξιολόγηση των οποίων και η απόφαση επί της αίτησης αναμένεται σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, ενεργώντας με υπευθυνότητα, δεν προωθούμε το IQOS στην αγορά ως προϊόν μειωμένου κινδύνου, παρά ως μία εναλλακτική επιλογή για τον σημερινό ενήλικο καπνιστή, που δεν επιθυμεί να διακόψει το κάπνισμα.   

Το IQOS™ δεν είναι μηδενικού κινδύνου. Ο καλύτερος τρόπος για να μειωθούν οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τον καπνό είναι να διακόψετε εντελώς τη χρήση προϊόντων καπνού.

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας