Με όνομα έκπληξη στην Κύπρο η ελληνική METRO

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να ανακοινώσει την επωνυμία, με την οποία θα κατέλθει στην κυπριακή αγορά, η ελληνική αλυσίδα METRO ΑΕΒΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στους επαγγελματίες στοχεύει η ελληνική Metro

Νοουμένου ότι στην αγορά λιανικού εμπορίου του νησιού υπάρχει ήδη επωνυμία METRO, η εταιρεία έχει εξεύρει διαφορετικό όνομα για το πρώτο της κατάστημα χονδρικής πώλησης στην Κύπρο.

Πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι έπειτα από επικοινωνία που έγινε σε φιλικό κλίμα μεταξύ της οικογένειας Παντελιάδη, που κατέχει τον όμιλο METRO ΑΕΒΕ στην Ελλάδα, και της οικογένειας Σκορδέλη, που έχει υπό την ιδιοκτησία της τις κυπριακές υπεραγορές METRO, αποφασίστηκε όπως η ελληνική αλυσίδα κατέλθει στην Κύπρο με διαφορετικό όνομα.

Η ανέγερση του νέου καταστήματος θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2017 στη Λεμεσό.

Η METRO ΑΕΒΕ κατέρχεται στην Κύπρο με το πρώτο κατάστημα χονδρικής πώλησης, ακολουθώντας τη φιλοσοφία Cash & Carry, δίνοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης επαγγελματιών, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, και άλλους χώρους εστίασης, περίπτερα, μπακάλικα, μέσω της πώλησης μεγαλύτερων και περισσότερων συσκευασιών σε χαμηλές τιμές.

Η εταιρεία αναμένεται να επικεντρωθεί στην προσφορά τεράστιας ποικιλίας προϊόντων σε χαμηλό κόστος στους επαγγελματίες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μπορούν να την αξιοποιήσουν και να τη μεταπωλήσουν.

Μεταξύ των στόχων της METRO ΑΕΒΕ είναι η επένδυση στους ανεξάρτητους επαγγελματίες της Κύπρου, η συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς, καθώς και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η κάθοδος της ελληνικής αλυσίδας στην Κύπρο είναι η πρώτη επιχειρηματική κίνηση εκτός συνόρων και το πρώτο μεγάλο βήμα προς μία αγορά του εξωτερικού.

Φέρνοντας τη φιλοσοφία Cash & Carry
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1976 και πλέον αριθμεί 223 σημεία λιανικής My market πανελλαδικά, 48 METRO Cash & Carry και απασχολεί 10.500 εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2016, η εταιρεία απέκτησε την αλυσίδα Βερόπουλος επεκτείνοντας το δίκτυό της σε στρατηγικά σημεία σε όλη τη χώρα και ξεπερνώντας τα 220 σημεία λιανικής πώλησης πανελλαδικά. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η METRO δημιούργησε τα πρώτα καταστήματα Cash & Carry στην Ελλάδα, εγκαινιάζοντας μία νέα φιλοσοφία αγορών για τους επαγγελματίες. Στην αγορά των Cash & Carry η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην Ελλάδα.

Διευθύνων σύμβουλος της Metro ΑΕΒΕ είναι ο Αριστοτέλης Παντελιάδης.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια