Όμιλος Σιακόλα: Έπεσαν επίσημα οι υπογραφές για τα mall

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά για το εμπορικό πάρκο Σιακόλα και το Mall of Engomi σύμφωνα με ανακοίνωση στο ΧΑΚ την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, συνολικής αξίας 194 εκατ. ευρώ που έχει ήδη καταβληθεί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου Σιακόλα, έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή με την οποία η Woolworth Properties και η Ermes πωλούν στην Atterbury Cyprus Limited, Νοτιοαφρικανικών συμφερόντων, τις μετοχές που έχουν στις Εταιρείες ITTL και Woolworth Commercial, ιδιοκτητριών του Εμπορικού Πάρκου Σιακόλα (που συμπεριλαμβάνει τη γη και τα κτήρια του The Mall of Cyprus, Annex 3, Annex 4 και IKEA) και γη και κτήριο του The Mall of Engomi.

«Η συνολική αξία των μετοχών που πωλήθηκαν ανέρχεται σε €77.440.287.  Συγκεκριμένα, η Woolworth Properties πώλησε 54.674.920 μετοχές στην ITTL προς 66,48 σεντ την κάθε μια, και 9.949.950 μετοχές στην Woolworth Commercial προς €1,123 την κάθε μια.  Η δε Ermes πώλησε 45.000.000 μετοχές στην ITTL προς 66,48 σεντ την κάθε μια», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η συναλλαγή έγινε σε καθαρά εμπορική βάση, η δε τιμή της βασίστηκε σε αξίες των περιουσιακών στοιχείων των δύο Εταιρειών ITTL και Woolworth Commercial, που μαζί με την εξοφληθείσα οφειλή της ITTL προς την Woolworth Properties ύψους €10.312.212, ανέρχονται συνολικά σε €194 εκ., τα οποία ήδη καταβλήθηκαν».
Το τίμημα συναλλαγής για την Ermes είναι €29.915.991. Εισέπραξε σήμερα €21.165.991, το δε υπόλοιπο εκ €8.750.000 θα εισπραχθεί σε δύο δόσεις, €4.000.000 σε 3 χρόνια και €4.750.000 σε 5 χρόνια, με τόκο 3% ετησίως. Το ποσό αυτό εξασφαλίζεται με εταιρικές εγγυήσεις των ιδιοκτητών της Atterbury και με ενεχυρίαση 13.800.000 μετοχών στην ITTL προς όφελος της Ermes.  Η Woolworth Properties από τη συναλλαγή αυτή εισέπραξε σήμερα το συνολικό ποσό των €47.524.266.

Η απόφαση για διάθεση των επενδύσεων των Εταιρειών αυτών του Ομίλου Σιακόλα βασίστηκε στην πάγια στρατηγική του Ομίλου για διάθεση ώριμων επενδύσεων.  Σε αυτήν την περίπτωση, παρόλο ότι η Ermes και η Woolworth Properties θα δείξουν λογιστικές ζημιές, €2,2 εκ. η Woolworth Properties και €13,5 εκ. η Ermes, το πραγματικό κέρδος από τη διάθεση των πιο πάνω επενδύσεων ανέρχεται σε €71.000.000 σε σχέση με το κόστος.

Επίσης, η συναλλαγή αυτή βελτιώνει σημαντικά τη ρευστότητα των Εταιρειών Woolworth Properties και Ermes, παρέχοντας σε αυτές την ευχέρεια να μειώσουν τις υποχρεώσεις τους, και ακόμη πιο σημαντικό να μπορούν να επενδύσουν στις σημερινές δραστηριότητές τους με σκοπό την αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως: «στα πλαίσια της ίδιας συναλλαγής, η Woolworth Properties ανέλαβε την υποχρέωση σε περίπτωση που θα διαθέσει στα επόμενα 2 χρόνια το κτήμα έκτασης 10.890 τ.μ., που γειτνιάζει με το The Mall of Cyprus, σημερινής αξίας περίπου €9 εκ., να δώσει στην Atterbury δικαίωμα προτίμησης».

 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά