Το νέο CX-3 της Mazda στις βιτρίνες της Geo Pavlides & Araouzos

Το νέο CX-3 της ιαπωνικής Mazda βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους της Geo Pavlides & Araouzos.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που τοποθετεί την Mazda στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών crossover οχημάτων.

"Το νέο Mazda CX-3 διαθέτει όλα εκείνα τα συστατικά για να πετύχει μέσα στον σκληρό ανταγωνισμό της κατηγορίας του. Διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό, ποιότητα κατασκευής, συστήματα τελευταίας τεχνολογίας άνεσης και ασφάλειας και οικονομικούς κινητήρες" αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας Geo Pavlides & Araouzos. 

Παράλληλα, σημειώνεται: "Είναι μικρότερο του Mazda CX-5 και σχεδιάστηκε στο στούντιο της Mazda στην Ιαπωνία χρησιμοποιώντας την ίδια «Kodo» σχεδιαστική φιλοσοφία με το επίσης νέο Mazda2. Μοντέλο με το οποίο μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα με μεταξόνιο στα 2.570 χιλιοστά. Όμως, το μήκος του CX-3 είναι μεγαλύτερο κατά 215 χιλιοστά φτάνοντας στα 4.275 χλστ., ενώ είναι και ψηλότερο κατά 55 χλστ., με το ύψος του να φτάνει τα 1.550 χλστ. Στον εξωτερικό σχεδιασμό ξεχωρίζει το μπροστινό μέρος με τη μεγάλη γρίλια και τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα ενώ δυναμικότητα στο όλο σύνολο δίδουν τόσο οι προβολείς ομίχλης και τα νεύρα που χωρίζουν το πλαϊνό μέρος. Στο εσωτερικό του νέου crossover μπορείς να δει κάποιος τις ομοιότητες με το Mazda2 ενώ χαρακτηρίζεται από τις καθαρές σχεδιαστικά γραμμές, την ποιότητα των υλικών αλλά και την εργονομία που προσφέρει. Ξεχωρίζει η μεγάλη «αναδυόμενη» οθόνη του συστήματος infotainment Mazda Connect, το σπορ τριάκτινο τιμόνι, οι κυκλικοί αεραγωγοί και  ο μεταλλικός διάκοσμος του χώρου. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, ανάλογα με τον εξοπλισμό, το μοντέλο προσφέρει και σύστημα απεικόνισης στον ανεμοθώρακα (heads-up display). Οι χώροι στο εσωτερικό είναι άκρως ικανοποιητικοί τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες ενώ το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τα 264 λίτρα του χώρου αποσκευών".

Το νέο Mazda CX-3 θα διατίθεται τόσο σε μπροστινοκίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Στην Κυπριακή αγορά θα προσφέρεται με δύο κινητήρες, ένα βενζίνης και ένα πετρελαίου. Ο πρώτος είναι ο 2λιτρος SKYACTIV-G, ο οποίος αποδίδει 120 ίππους με μεικτή κατανάλωση τα 5,8 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα. Ο πετρελαιοκινητήρας θα είναι ο SKYACTIV-D 1.5 λίτρων που αποδίδει 105 ίππους και 220 Nm ροπής και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη με κίνηση τους δύο τροχούς και χειροκίνητο κιβώτιο ενώ η μεικτή κατανάλωση φτάνει μόλις τα τέσσερα λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα. Η δεύτερη έκδοση είναι τετρακίνητη με αυτόματο κιβώτιο και μέση κατανάλωση στα 5.2 λίτρα.

 

Δειτε Επισης

Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ
Pepsis Asphalt: Στα σκαριά η επαναλειτουργία ανενεργού εργοστασίου στη Βάσα Κελλακίου
Εξαγωγές ύψους €508,39 εκ. προς χώρες της Ε.Ε. και €1,84 δισ. προς τρίτες χώρες από Κύπρο το 2023
Απόφαση-ορόσημο για το χαλλούμι με πενταετή παράταση της δυνατότητας για την ποσόστωση
Πήρε μπρος το νέο εργοστάσιο παραγωγής της Kassatly στον Ύψωνα-Τι δηλώνει ο Nayef Kassatly (videos & pics)