ΚΕΒΕ: Ενισχύονται οι εμπορικές σχέσεις Κύπρου - Βιετνάμ

Ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων Κύπρου – Βιετνάμ, προωθεί το ΚΕΒΕ. Σε εκδήλωση που έγινε στις 19 Ιουνίου στη Λευκωσία συζητήθηκαν τα δεδομένα των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και εξετάστηκαν οι τρόποι για βελτίωση τους. 

Σε χαιρετισμό του Προέδρου του ΚΕΒΕ κ. Φειδία Πηλείδη, που ανέγνωσε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Δημητρίου, αναφέρθηκε ότι το διμερές εμπόριο Κύπρου – Βιετνάμ βρίσκεται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης, όμως οι προοπτικές αύξησης του είναι μεγάλες. Μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τονίστηκε πιστεύουμε ότι οι δύο χώρες θα έρθουν πιο κοντά και θα μπορέσουν να εντοπίσουν τους τομείς για μια υποσχόμενη επιχειρηματική συνεργασία.

Θέλουμε να πιστεύουμε πρόσθεσε ότι η σημερινή εκδήλωση θα αναδείξει τους τομείς επιχειρηματικής συνεργασίας και θα καθορίσει τα επόμενα βήματα μας, ώστε οι δύο χώρες να ενισχύσουν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις τους.

Εμείς ως ΚΕΒΕ, συνέχισε, είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε κάθε αναγκαία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί θεωρούμε το Βιετνάμ μια χώρα με πολλές προοπτικές.

Στα πλαίσια αυτά, η Κύπρος μπορεί να προσφέρει στο Βιετνάμ τεχνογνωσία και εμπειρία σε πολλούς τομείς, όπως είναι οι υπηρεσίες, ο τουρισμός, η γεωργία κλπ.

Είμαστε σίγουροι ότι με σωστές κινήσεις οι δύο χώρες μπορούν να βρουν πολλά σημεία αλληλοσυμπλήρωσης των οικονομιών τους και αυτό θα οδηγήσει στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Κύπρου  - Βιετνάμ.
 
Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρέσβης του Βιετνάμ κ. Nquyen Hoang Long, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Πιέρος Πιερή, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα. Νέλλη Κουλία και ο εκπρόσωπος του CIPA κ. Μάριος Γιωργούδης. 

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο