Unicars: Το Golf οδηγεί την αγορά

Η αγορά καινούργιων αυτοκινήτων για το 2015 υπολογίζεται να καταγράψει οριακή αύξηση, χαμηλότερη του 10% από την περσινή χρονιά, σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή Λειτουργιών (C.O.O.) της Unicars, Κυριάκο Ζηντίλη.

Τις υψηλότερες πωλήσεις για την Unicars παρουσιάζει η Volkswagen και συγκεκριμένα το μοντέλο Golf. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου  Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων (ΣΕΜΟ), το Volkswagen  Golf κατατάσσεται πέμπτο στη λίστα με τις υψηλότερες πωλήσεις της, το οποίο διέθεσε συνολικά 148 οχήματα στο πρώτο πεντάμηνο του 2015.

«Το 2015 είναι περισσότερο χρονιά συντήρησης αυτοκινήτων και όχι αγοράς νέων μοντέλων και αυτό οφείλεται κυρίως στον “κύκλο ζωής” των αυτοκινήτων» τονίζει ο κ. Ζηντίλης.

Οι Κύπριοι το προτιμούν «νέο και πολυτελές»
Παρατηρείται μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων πολυτελείας παρά στα πιο φθηνά μοντέλα τα οποία χαρακτηρίζονται και ως «value for money». «Οι Κύπριοι τείνουν να αγοράζουν καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων, κυρίως πολυτελείας, μόλις γίνουν διαθέσιμα στην αγορά», διαπιστώνει ο κ. Ζηντίλης.

Ο κ. Ζηντίλης εξηγεί ότι: «Οι πωλήσεις αυτοκίνητων Audi κινούνται σε χαμηλότερα από το 2014 επίπεδα, λόγω της μη έκδοσης νέων μοντέλων, όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες εταιρίες του Ομίλου Unicars» .

Παράλληλα ο κ. Ζηντίλης αναφέρεται σε ανταγωνιστικές εταιρίες της Audi όπως η Mercedes και η BMW. Βάσει των στοιχείων του ΣΕΜΟ, η Mercedes παρουσιάζει 53.4% αύξηση στις πωλήσεις της και η BMW 29.5% κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά. «Η Audi είχε πτώση στις πωλήσεις επειδή δεν είχε μέχρι τώρα καινούργια μοντέλα» δήλωσε ο κ. Ζηντίλης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΜΟ κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2015 η Audi παρουσιάζει μείωση στις πωλήσεις κατά 7.3%.

Σε Λευκωσία και Λεμεσό ο μεγάλος όγκος πωλήσεων
Σύμφωνα με τον κ. Ζηντίλη, ο μεγαλύτερος αριθμός πωλήσεων καταγράφεται διαχρονικά στη Λευκωσία. «Τα τελευταία χρόνια όμως παρουσιάζεται συγκριτική βελτίωση στις πωλήσεις στη Λεμεσό, λόγω του μεγάλου αριθμού ξένων κατοίκων και του γεγονότος ότι δεν επηρεάστηκε τόσο πολύ από την οικονομική κρίση όσο άλλες περιοχές της Κύπρου», συμπληρώνει ο κ. Ζηντίλης.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντή Λειτουργιών της Unicars δήλωσε πως η στρατηγική της εταιρείας για το 2015 περιλαμβάνει την επαναφορά στο προσκήνιο των μοντέλων των SEAT και SKODA ως επιλογές «value for money». 

«Ταυτόχρονα, θα αυξήσουμε τα οφέλη και τις προσφερόμενες υπηρεσίες για τους υφιστάμενους πελάτες - ιδιοκτήτες οχημάτων, παρέχοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο πακέτο αγοράς αυτοκινήτου. Ήδη προωθούμε εδώ και μερικούς μήνες νέα υπηρεσία συντήρησης» κατέληξε ο κ. Ζηντίλης.

Τα πακέτα συντήρησης FIXED PRICE SERVICE τα οποία προσφέρει η UNICARS καλύπτουν όλες τις βασικές εργασίες συντήρησης, δύο χρόνια εγγύηση και 20% έκπτωση σε εξαρτήματα για τυχόν επιπλέον εργασίες.

Η Unicars είναι ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Volkswagen, SEAT, Skoda και Audi στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος