Συνεχίζει την ανoδική της πορεία η Jumbo

Αύξηση κατά 7,25% παρουσίασαν τα κέρδη  της Jumbo σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του εννιαμήνου. Οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 8,57% φτάνοντας τα 446,13 εκατ. ευρώ.

Στην Κύπρο ο Όμιλος συνεχίζει τη δυναμική του παρουσία ανοίγοντας ακόμη ένα κατάστημα στη Λεμεσό ανεβάζοντας τον αριθμό των καταστημάτων στα 5. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στα επίσημα στοιχεία για την πορεία των οικονομικών μεγεθών καταγράφεται -για ένα ακόμη τρίμηνο- μια σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών. Αυξημένη επίσης είναι η κερδοφορία του Ομίλου, παρά τη συνεχή επιδείνωση των συνθηκών λόγω της ισοτιμίας του ευρώ προς το δολάριο αλλά και τις έκτακτες δυσκολίες της ελληνικής οικονομίας.

Κατά τo εννιάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης 2014/2015, τα κέρδη αυξήθηκαν 7,25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ανήλθαν σε 74,52 εκατ. Ευρώ έναντι 69,48 εκατ. Ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι πωλήσεις του Ομίλου κατά το εννιάμηνο, κατέγραψαν αύξηση +8,57% φτάνοντας τα 446,13 εκατ. Ευρώ από 410,94 εκατ. Ευρώ την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Η επίδοση του τρίτου τριμήνου Ιανουάριος 2015 - Μάρτιος 2015 επηρεάστηκε θετικά και από τον εορτασμό του Πάσχα κατά μία εβδομάδα νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι. Σε συγκρίσιμη πλέον βάση, κατά το δεκάμηνο του 2014/2015, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων του Ομίλου επανήλθε στα επίπεδου πρώτου εξαμήνου.

Η εκτίμηση της διοίκησης, για ετήσια αύξηση του κύκλου εργασιών μεταξύ 4% έως 6% διατηρείται παρά τις δυσμενείς συγκυρίες.

Το μικτό περιθώριο κέρδους μειώθηκε στο 51,89% από 52,15% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η μείωση αυτή οφείλεται στην μεταβολή του προϊοντολογικού μίγματος σε σχέση με πέρυσι (λόγω του εορτασμού του Πάσχα κατά μία εβδομάδα νωρίτερα) αλλά και στην ενίσχυση του δολαρίου έναντι το ευρώ που επηρεάζει το κόστος αγορών.

Τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 112,28 εκατομμύρια Ευρώ έναντι 102,27 εκατομμυρίων ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αυξημένα κατά 9,78% λόγω της καλύτερης διαχείρισης των εξόδων.

Ο Όμιλος Jumbo κατά το εννιάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, προχώρησε στην έναρξη 5 νέων καταστημάτων, ένα στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και τρία στην Ρουμανία. Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου αριθμεί 70 καταστήματα εκ των οποίων τα 52 στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 5 στην Ρουμανία ενώ διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-Jumbo.

ΠΗΓΗ: euro2day

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο