Foody: Το μεγαλύτερο deal για κυπριακή startup

Με αρθρογραφία υπό τον τίτλο Business Stars 2019, το InBusinessNews αναδεικνύει-αναλύει τα πρόσωπα, τα business deals και τα γεγονότα που σημάδεψαν το κυπριακό επιχειρείν το 2019.

Ένα από τα μεγαλύτερα deal που έγινε εντός του 2019 ήταν η εξαγορά του Foody από την Delivery Hero.

Η κυπριακή startup, ανακοίνωσε την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 την συμφωνία εξαγοράς της από μία εκ των κορυφαίων εταιρειών στον κόσμο στην αγορά της online παραγγελίας φαγητού.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της Delivery Hero για το πρώτο εξάμηνο του 2019, συνολικά το ποσό της εξαγοράς του Foody, στην Κύπρο και μίας εταιρείας στη Δομινικανή Δημοκρατία, ανήλθε στα €4,7 εκατ., συν επιπλέον ποσό βάσει απόδοσης, χωρίς να διευκρινίζεται ποιο ήταν το ποσό για το οποίο εξαγοράστηκε μόνο η κυπριακή startup.

Το καινούργιο που έγινε περιζήτητο
Μία ομάδα από millennial, με σκληρή δουλειά, ταλέντο και τη γνώση να λανσάρει τον Σεπτέμβριο του 2015 στην εγχώρια αγορά τον πιο εύκολο τρόπο παραγγελίας φαγητού, δηλαδή μία υπηρεσία που έλειπε από την Κύπρο, κατάφερε να γίνει η πιο περιζήτητη startup του νησιού.

Όπως αποκάλυψε στο τεύχος Οκτωβρίου του IN Business, ο founder και CEO του Foody, Αργύρης Αργυρού, το φλερτ για εξαγορά παρουσιάστηκε στο τέλος του 2018, όταν ξεκίνησε και η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών σε διάφορα θέματα. 

Ποια είναι η εταιρεία που εξαγόρασε το Foody
Σημειώνεται ότι η επωνυμία Foody παραμένει η ίδια, ενώ η διαδικτυακή πλατφόρμα θα συνεχίσει να εξελίσσεται, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, με όλα τα θετικά που έχει να πάρει από την Delivery Hero.

Με την είσοδο του στην Delivery Hero, το Foody έχει γίνει μέλος μιας παγκόσμιας οικογένειας με παρουσία σε 39 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας (e-food, clickdelivery και deliveras).

Η εταιρεία διατηρεί την πρώτη θέση στην αγορά, σε σχέση με αριθμό εστιατορίων (πάνω από 310,000 εστιατόρια-συνεργάτες παγκοσμίως), ενεργών χρηστών και παραγγελιών σε 31 από 39 χώρες στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, την Λατινική Αμερική και την Ασία. 

Η Delivery Hero διατηρεί επίσης την δική της πλατφόρμα ντελίβερι σε περισσότερες από 300 πόλεις στον κόσμο. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 20,000 υπαλλήλους.

Δειτε Επισης

Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας
«Πράσινο» Βουλής για αγορά 30 ηλεκτρικών και 5 υβριδικών οχημάτων για αξιωματούχους
Με δύο τρόπους οι προαγωγές στο Δημόσιο το 2024-Καθοριστική η παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας
Πλεόνασμα €918,7 εκ. το 2023-Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους