Elbridge Investments Cyprus: Απέκτησε μέσω συγχώνευσης τη μητρική της

Η Elbridge Investments (Cyprus) Limited («Εταιρεία») ανακοινώνει την απόκτηση μέσω συγχώνευσής της μητρικής της εταιρείας Elbridge Investments Limited κατόπιν επιτυχούς αίτησης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και την έκδοση διατάγματος το οποίο ενέκρινε την αναδιοργάνωση και συγχώνευση των δύο Εταιρειών, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020.
 
Η πρόσφατη αναδιοργάνωση της Εταιρείας επιτυγχάνει την ενοποίηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πόρων των δύο εταιρειών. Ταυτόχρονα η Εταιρεία ενισχύει την παρουσία της στην Κύπρο με επενδύσεις σε διάφορους τομείς, που περιλαμβάνουν την έκδοση τίτλων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου καθώς και επενδύσεις σε ακίνητη ιδιοκτησία στη Λευκωσία, συνδράμοντας ενεργά στην ανάπτυξη των σχετικών επιχειρηματικών τομέων. Η Εταιρεία είναι ιδιοκτήτης δύο πολυτελών πολυκατοικιών στη Μακεδονίτισσα και Έγκωμη, διαμερίσματα των οποίων έχουν ήδη νέους ιδιοκτήτες ή είναι σε προχωρημένο στάδιο αγοράς. Επιπλέον, η Εταιρεία είναι εκδότης ομολόγων εισηγμένων στο Κυπριακό Χρηματιστήριο από το 2019. Έχουν γίνει όλες οι σχετικές ανακοινώσεις στο ΧΑΚ.
 
Το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης το οποίο αποτελούνταν από σημαντικό αριθμό αυτοτελών και συνδεδεμένων πράξεων σχεδιάστηκε και αποπερατώθηκε σε διάστημα αρκετών μηνών. Για το σκοπό αυτό διορίστηκαν νομικοί, οικονομικοί και επενδυτικοί σύμβουλοι, υπό τη καθοδήγηση και επίβλεψη της δικηγόρου και σύμβουλου επιχειρηματικής στρατηγικής, Στέλλας Κουκούνη.
 
Επιπλέον, η Εταιρεία εξαγοράστηκε πρόσφατα από τον όμιλο Vonpende Holdings P.L.C. οι μετοχές της οποίας είναι εισηγμένες και συναλλάσσονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο όμιλος Vonpende είναι ιδιοκτήτης ακινήτου πλησίον του ξενοδοχείου Hilton Cyprus, το οποίο είναι σε διαδικασία ανάπτυξης.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)