Η EY διοργάνωσε Ενημερωτική Ημερίδα για τον Τουρισμό

  19/02/2020 13:30
Η EY διοργάνωσε Ενημερωτική Ημερίδα για τον Τουρισμό

Η EY διοργάνωσε Ενημερωτική Ημερίδα για τον Τουρισμό

  19/02/2020 13:30
Η EY Κύπρου διοργάνωσε μια ενημερωτική ημερίδα για τον Τουρισμό, με τίτλο «Πόλεις του Μέλλοντος, Προορισμοί του Μέλλοντος: Ένα Ταξίδι Μετασχηματισμού». Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο Lemon Park, στις 17 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ξενοδόχοι και στελέχη του τουριστικού κλάδου. Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Σάββας Περδίος, τίμησε την ημερίδα με την παρουσία και τη συμμετοχή του.

RELATED ARTICLES


Σκοπός της ενημερωτικής ημερίδας ήταν να επισημανθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος, καθώς η Κύπρος επιδιώκει να εξελιχθεί σε έναν προορισμό του μέλλοντος σε μια δραστικά μεταβαλλόμενη παγκόσμια βιομηχανία.  Έπειτα από την σύντομη εισαγωγική ομιλία του κ. Σταύρου Παντζαρή, Διευθύνοντος Σύμβουλου της ΕΥ Κύπρου, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Σάββας Περδίος, αναφέρθηκε στο όραμα και τη στρατηγική του Υφυπουργείου και παρουσίασε το αναλυτικό πλάνο της χώρας για την επόμενη δεκαετία. 

Στελέχη της EY από την Κύπρο και το παγκόσμιο δίκτυο της εταιρείας, μοιράστηκαν την εμπειρία τους και παρουσίασαν θέματα καίριας σημασίας για την αναδιαμόρφωση του κλάδου μέσα στα επόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ο Brian H. Tress, EY Global Future Destinations and Tourism Advisory Services Solutions Leader, μοιράστηκε τις απόψεις του για το «Πώς γίνεται ένας Προορισμός του Μέλλοντος». Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του σχολίασε: «Την τελευταία δεκαετία ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού αναπτύσσεται ταχύτερα από το παγκόσμιο ΑΕΠ και σήμερα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% της παγκόσμιας οικονομίας. Ως ο δεύτερος ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας, θα πρέπει να συγκεντρώσει την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη, προσοχή, με άλλους παραδοσιακούς τομείς, όπως η βιομηχανία και το λιανεμπόριο. Ο Προορισμός του Μέλλοντος – αυτός που επιτυγχάνει περισσότερο την βιώσιμη παρά την προσοδοφόρα ανάπτυξη – θα πρέπει να διαθέτει μια στρατηγική που να μεγιστοποιεί τα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη του τουρισμού και να ελαχιστοποιεί τα αντίστοιχα κόστη.»

Ο Xavier Trias Arraut, Συνέταιρος IT Advisory, Real Estate, Hospitality & Construction Sector, στην EY Ισπανίας, παρουσίασε το θέμα «Αξιοποίηση της Τεχνολογίας για την Προώθηση της Καινοτομίας και του Ανταγωνισμού στον Τουριστικό κλάδο». Ο Χαράλαμπος Μωυσέως, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Τεχνολογίας της EY Κύπρου, παρουσίασε το θέμα «Έξυπνη Φιλοξενία – Ένα Χαρτοφυλάκιο Λύσεων», αναπτύσσοντας μια προσέγγιση για τον τουριστικό κλάδο που εστιάζει σε λύσεις. Ο Χαράλαμπος Προύντζος, Συνέταιρος και Επικεφαλής Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥ για την περιοχή της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ασίας και Κεντρικής Ευρώπης αλλά και Law and Funds Services Leader της ΕΥ Κύπρου, ακολούθησε με την παρουσίαση «Η Επανάσταση του παράγοντα του Ανθρωπίνου Δυναμικού στον κλάδο της Φιλοξενίας». 

Εκτός από τις παρουσιάσεις, κατά τη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκε και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Στο πάνελ συμμετείχαν ο κ. Σάββας Περδίος, Υφυπουργός Τουρισμού, ο κ. Γιώργος Καμπανέλλας, Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και ο κ. Χάρης Λοϊζίδης, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ). Η συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, Συνέταιρος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της EY Κύπρου, οδήγησε σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα και απόψεις για τον τομέα του τουρισμού, τόσο από την οπτική πλευρά του κράτους, όσο και των ιδιωτικών ενδιαφερόμενων μερών, σχετικά με το πώς μπορούν να επιτύχουν τους στρατηγικούς τους στόχους.  

Οι συμμετέχοντες στη εκδήλωση εστίασαν στην ανάγκη της Κύπρου να διαφοροποιήσει και να προσαρμόσει το τουριστικό της προϊόν στο μεταβαλλόμενο προφίλ των ταξιδιωτών, καθώς νεότερες γενιές με σημαντικά διαφορετικές προσδοκίες εισέρχονται στην αγορά, και στην ανάγκη να χρησιμοποιήσει τις ψηφιακές τεχνολογίες, για να προωθήσει την καινοτομία και τον ανταγωνισμό στον κλάδο. Στα θέματα που συζητήθηκαν συμπεριλαμβάνονται η ταυτότητα και η έμπνευση για τους προορισμούς του μέλλοντος, ο ρόλος των τεχνολογικών πλατφορμών, η έξυπνη φιλοξενία και η σημασία του ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο του τουρισμού. 

Σχολιάζοντας την εκδήλωση, ο Χαράλαμπος Μωυσέως, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Τεχνολογίας της EY Κύπρου, σημείωσε: «Με τον τουρισμό να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ μας, πρέπει να εστιάσουμε ιδιαίτερα στο πώς η Κύπρος θα εξελιχθεί σε ένα προορισμό του μέλλοντος, έτοιμη να ικανοποιήσει τις ανάγκες και τις προσδοκίες της νέας γενιάς τουριστών. Πρέπει να χτίσουμε μια ξεκάθαρη ταυτότητα για το προϊόν μας και να προσφέρουμε στους επισκέπτες μια ολιστική, αλλά και προσωποποιημένη εμπειρία, καθώς τα ταξίδια γίνονται ολοένα και πιο βασικό στοιχείο της ζωής τους. Η EY με το διεθνές της δίκτυο διαθέτει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τα ψηφιακά εργαλεία για να συμβάλει στην δημιουργία μιας στρατηγικής που θα βοηθήσει την Κύπρο να γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του μέλλοντος.» 

Η EY παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό και τους τουριστικούς προορισμούς σε ένα ευρύ φάσμα πελατών σε όλο τον κόσμο, από κυβερνητικούς οργανισμούς μέχρι εταιρείες ανάπτυξης τουριστικών μονάδων, ιδιοκτήτες, φορείς εκμετάλλευσης και δανειστές.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας