Α. Γρηγοριάδης: Ζωτικής σημασίας ο τομέας των funds

Ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας χαρακτήρισε τον τομέα των επενδυτικών ταμείων ο πρόεδρος του CIFA, Άγγελος Γρηγοριάδης, αναφερόμενος στις προσπάθειες του οργανισμού για προσέλκυση ξένων εταιρειών να εγκατασταθούν και να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο.

Μιλώντας στο πλαίσιο του 5th International Funds Summit, επεσήμανε την ανάγκη σωστής ρύθμισης του τομέα των funds.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η επερχόμενη νομοθεσία για διαχείριση επενδυτικών ταμείων θα συμβάλει στην εδραίωση της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου στη διεθνή βιομηχανία των funds.

«Δεσμευόμαστε να παραμείνουμε ενεργοί στις εξελίξεις και τις συζητήσεις, να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση, τις κυπριακές ρυθμιστικές αρχές και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, με στόχο την επέκταση του τομέα των επενδυτικών κεφαλαίων και τη διατήρηση της Κύπρου ως επιτυχημένης εναλλακτικής δικαιοδοσίας», επεσήμανε ο κ. Γρηγοριάδης, συγχαίροντας τα μέλη του ΔΣ του CIFA, τα μέλη των 1 Τεχνικών Επιτροπών και τα περισσότερα από 350 του Συνδέσμου για την πλήρη υποστήριξή τους.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του CIFA ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός βρίσκεται στο στάδιο της ανάθεσης της προετοιμασίας μιας έκθεσης αξιολόγησης του οικονομικού αντικτύπου για να αποδείξει τη συμβολή του τομέα των επενδυτικών ταμείων στην κυπριακή οικονομία.

Τι πρέπει να γίνει
Αναλύοντας τα βήματα που πρέπει να γίνουν για εδραίωση του τομέα των επενδυτικών ταμείων, ο πρόεδρος του CIFA σημείωσε ότι η διασφάλιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ενθαρρύνει τις εταιρείες να εντοπίσουν την προοπτική δραστηριότητας των επενδυτικών κεφαλαίων στην Κύπρο. Για το σκοπό αυτό, η CIFA εργάζεται για την ίδρυση δικαιοδοσίας υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου για να καλύψει τις ανάγκες της βιομηχανίας αμοιβαίων κεφαλαίων και συγχρόνως να αναδιοργανώσει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου για να γίνει περιφερειακός παίχτης εναλλακτικός τρόπος χρηματοδότησης της κυπριακής οικονομίας.

«Δεύτερον, επενδύοντας χρόνο και προσπάθεια θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η βιομηχανία προσελκύει τους καλύτερους και ταλαντούχους ανθρώπους με σπουδαία υπόβαθρα με στόχο να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε τις δεξιότητές μας. Τα κυριότερο χαρακτηριστικό της Κύπρου είναι ένα καλά εκπαιδευμένο, υψηλής ειδίκευσης και πολυγλωσσικό εργατικό δυναμικό, και θα πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εκπαίδευση και την κατάρτιση για να εξασφαλίσουμε ότι οι δεξιότητες αυτού του δυναμικού θα επικαιροποιούνται συνεχώς, ώστε να παραμείνουν σχετικές και παραγωγικές», πρόσθεσε σχετικά ο κ. Γρηγοριάδης.
 
«Τρίτον, πρέπει να συνεχίσουμε να αγκαλιάζουμε τον ρόλο της ρύθμισης, καθώς είμαστε μια ρυθμιζόμενη βιομηχανία και να ενθαρρύνουμε την εφαρμογή της με τρόπο που να είναι αποτελεσματικός και να επιτυγχάνει τους στόχους των κανονισμών, χωρίς να υπονομεύει την ανταγωνιστική μας θέση σε διεθνές επίπεδο», εξήγησε ακόμα.
«Τέταρτον, πρέπει να προωθήσουμε τη βιομηχανία επενδυτικών κεφαλαίων σε όλο τον κόσμο. Για το σκοπό αυτό, ο CIFA συμμετέχει σε οικονομικές αποστολές σε όλο τον κόσμο που διοργανώνονται από τον Invest Cyprus», ανέφερε ο Άγγελος Γρηγοριάδης, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια του έτους ο οργανισμός συμμετείχε σε εκδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, το Τελ Αβίβ, τη Βομβάη, το Ντουμπάι, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο.
 
Καταληκτικά, τόνισε «θα πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε τα εργαλεία και τις δυνατότητες που επιτρέπουν στους διαχειριστές επενδύσεων να παράσχουν τη λύση που επιθυμεί ο επενδυτής, εγκαίρως, με τη μορφή που επιθυμούν και όταν έχουν το κεφάλαιο να επενδύσουν».

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit