Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Σκανδάλης: Προσηλωμένοι στο στόχο για προώθηση πλήρους διαφάνειας

Τέσσερις βαθμίδες ανέβηκε η Κύπρος μέσα σε δύο χρόνια στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς που εκδίδει η Διεθνής Διαφάνεια κάτι το οποίο ουσιαστικά αποτελεί απάντηση σε όσους κατά καιρούς επικρίνουν την Κύπρο για θέματα ξεπλύματος παράνομου χρήματος. Συγκεκριμένα η Κύπρος συγκέντρωσε 59 βαθμούς στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς για το 2018 με την βαθμολογία να καταδεικνύει την αντίληψη διαφθοράς στην Κύπρο και αξίζει να σημειωθεί πως όσο πιο ψηλά είναι η αντίληψη του λαού για την διαφθορά τόσο καλύτερη αντιμετώπιση υπάρχει για πάταξη του φαινομένου της διαφθοράς.

Διαβάστε ακόμα: Δυο αλλαγές στο νέο lifting για διαβατήρια

Μιλώντας στο InBsuinessNews, o πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και πρόεδρος του Κυπριακού Φόρουμ Ακεραιότητας, Μάριος Σκανδάλης επισήμανε πως ο Δείκτης Αντίληψης Διαφθοράς για το 2018 εκδίδεται από την Διεθνή Διαφάνεια στο Βερολίνο, προσθέτοντας πως ο συγκεκριμένος δείκτης δείχνει βελτίωση της Κύπρου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. «Δηλαδή, η Κύπρος ανέβηκε δύο βαθμίδες από  55 σε 57 το 2017 και από 57 σε 59 το 2018. Αυτό δείχνει την τάση και την ψηλή αντίληψη που σταδιακά αποκτά όχι μόνο η κοινωνία της Κύπρου, η Πολιτεία αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος. Επίσης, το σημαντικό που πρέπει να τονιστεί είναι πως συγκεκριμένα κράτη που κατά καιρούς κατηγορούν, αδίκως θα έλεγα εγώ, την Κύπρο για θέματα ξεπλύματος παράνομου χρήματος, έχουν διολισθήσει στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς του 2018. Για παράδειγμα το Λουξεμβούργο έπεσε κατά μία μονάδα, η Γερμανία έπεσε κατά μία μονάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο έπεσε κατά δύο μονάδες, η Μάλτα έπεσε κατά δύο μονάδες και η Βουλγαρία έπεσε επίσης κατά μία μονάδα».

Ο κ. Σκανδάλης επισήμανε πως η συγκεκριμένη βαθμολογία που συγκέντρωσε η Κύπρος στέλνει σαφές μήνυμα το οποίο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. «Θα πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας ως Κράτος και ως εταίροι αυτού του Κράτους, εμείς ως Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών που είμαστε ένας από τους κυριότερους εταίρους της οικονομίας αυτού του τόπου, ούτως ώστε να συνεχίσουμε αυτή την πορεία για προώθηση πλήρους διαφάνειας και πάταξης έστω και των τελευταίων συμβάντων διαφθοράς που υπάρχουν στην κοινωνία μας».

Διαβάστε ακόμα: Αέρας ανανέωσης στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Λεμεσού

Αξίζει να επισημανθεί πως το Κυπριακό Φόρουμ Ακεραιότητας που αποτελεί την μετεξέλιξη του παραρτήματος Διεθνούς Διαφάνειας στην Κύπρο προβαίνει σε διάφορες ενέργειες για προώθηση της διαφάνειας και πάταξη της διαφθοράς στους τρεις κύριους πυλώνες του Κράτους που είναι η κοινωνία, οι επιχειρήσεις και η πολιτείας. Σύμφωνα με τον κ. Σκανδάλη το Φόρουμ προβαίνει σε παρουσιάσεις και ομιλίες σε διάφορα συνέδρια στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα γίνονται διάφορες επικοινωνίες με εταίρους για θέματα διαφάνειας.

Δειτε Επισης

Σε τροχία απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου