Ελληνική: Εξασφαλισμένες οι εισφορές του προσωπικού της πρώην ΣΚΤ

Λύπη εκφράζει η Ελληνική Τράπεζα που η ΕΤΥΚ με τις επιλογές της επιφέρει αναστάτωση, καλώντας το προσωπικό σε δίωρη στάση εργασίας, χρησιμοποιώντας το θέμα των ταμείων προνοίας των υπαλλήλων που προέρχονται από την πρώην ΣΚΤ.

Όπως διευκρινίζει, από την 01 Σεπτεμβρίου 2018, η Τράπεζα διατηρεί τις εισφορές του ταμείου προνοίας για το προσωπικό το οποίο μεταφέρθηκε στην Ελληνική Τράπεζα από την πρώην ΣΚΤ, σε ξεχωριστό λογαριασμό, που αντιπροσωπεύει τις εισφορές του κάθε υπαλλήλου, μέχρι να διασαφηνιστεί σε ποιο Ταμείο Προνοίας πρέπει να καταβάλλονται οι εισφορές σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Προστίθεται ότι η Τράπεζα έχει συναντηθεί και με τον  Έφορο Ταμείων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών για περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα και να λάβει συμβουλές περί της κατεύθυνσης που πρέπει να ακολουθηθεί.  

«Τονίζεται ότι οι εισφορές του προσωπικού της πρωην ΣΚΤ είναι εξασφαλισμένες από την 01 Σεπτεμβρίου 2018 και θα καταβληθούν μόλις διευκρινιστούν τα αρμόδια Ταμεία Προνοίας», αναφέρει η Τράπεζα.

Αναφέρεται επίσης ότι η διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας εργάζεται εντατικά για να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που να προάγει την αξιοκρατία, δηλαδή, οι αμοιβές και οι προοπτικές ανέλιξης να λαμβάνουν υπόψη την απόδοση και τη συνεισφορά.  Πρόθεση της Τράπεζας, προστίθεται, είναι η διαβούλευση και ο διάλογος με τις Συντεχνίες γιατί θεωρείται πως ο στόχος είναι κοινός και δεν είναι άλλος από τη διασφάλιση των συμφερόντων του προσωπικού και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, και κατ’ επέκταση την επιτυχημένη πορεία της Τράπεζας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε πως ακυρώνεται η προγραμματισμένη για σήμερα δίωρη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει η οργάνωση των τραπεζικών υπαλλήλων ΕΤΥΚ, κατηγορώντας την διεύθυνση της τράπεζας για διαχωρισμό των υπαλλήλων σε δύο κατηγορίες μετά την ενσωμάτωση των υπαλλήλων της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ).
 
Ως εκ τούτου τα καταστήματα και τα ταμεία θα λειτουργήσουν κανονικά και θα κλείσουν στις 13:30 μ.μ.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ


 

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας