ΚΕΒΕ Business Leader - Τουρισμός, Εστίαση & Ψυχαγωγία ο Σπύρος Θ. Καραολής

InBusinessNews  06/12/2018 21:32
ΚΕΒΕ Business Leader - Τουρισμός, Εστίαση & Ψυχαγωγία ο Σπύρος Θ. Καραολής

ΚΕΒΕ Business Leader - Τουρισμός, Εστίαση & Ψυχαγωγία ο Σπύρος Θ. Καραολής

InBusinessNews  06/12/2018 21:32
Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών ΚΑΝΙΚΑ, Σπύρος Θ. Καραολής απέσπασε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία
Τουρισμός, Εστίαση & Ψυχαγωγία στο πλαίσιο των 5ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

RELATED ARTICLES


Ο Σπύρος Καραολής γεννήθηκε το 1974 στην Αμμόχωστο απ’ όπου και κατάγεται. Σπούδασε διοίκηση ξενοδοχείων στο Cıty College στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αμερική αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες, κάνοντας την πρακτική του εξάσκηση σε αξιόλογα ξενοδοχεία. Ταυτόχρονα έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο, μετατρέποντας δυο αμαξοστοιχίες τρένου σε παραδοσιακό αμερικανικό εστιατόριο, με την ονομασία Rock n Roll Diner, φτιάχνοντας έτσι τη δική του επιχείρηση. 

Το 2000 εντάχθηκε στη διευθυντική ομάδα του Ομίλου Εταιρειών ΚΑΝΙΚΑ, αναλαμβάνοντας την προώθηση και την οργάνωση των ξενοδοχείων του. Το 2009, μετά από παρότρυνση και των δυο αδελφών του Γιώργου και Μάριου Καραολή, διαδέχθηκε τον πατέρα τους, Θεοδόση Καραολή, στη θέση του εκτελεστικού πρόεδρου του Ομίλου Εταιρειών KANIKA, μιας και λόγοι υγείας ανάγκασαν τον δεύτερο να αποσυρθεί. 

Από τη θέση του Εκτελεστικού Πρόεδρου, το 2011, ο Σπύρος Καραολής μαζί με το διοικητικό συμβούλιο έθεσε σε εφαρμογή ένα νέο, φιλόδοξο δεκαετές στρατηγικό πλάνο και προέβη σε επενδύσεις πέραν των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Στόχος η αναβάθμιση και η διαφοροποίηση όλων των ξενοδοχείων του ομίλου, η παροχή καινοτόμων υπηρεσιών, η ανέγερση νέων ξενοδοχείων στην Κύπρο και το εξωτερικό και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Ο Σπύρος Καραολής είναι μέλος των ΔΣ του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Είναι παντρεμένος με την Ισαβέλλα Κωνσταντίνου και έχουν τρία παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας