ΚΕΒΕ Business Leader - Τουρισμός, Εστίαση & Ψυχαγωγία ο Σπύρος Θ. Καραολής

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών ΚΑΝΙΚΑ, Σπύρος Θ. Καραολής απέσπασε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία
Τουρισμός, Εστίαση & Ψυχαγωγία στο πλαίσιο των 5ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Ο Σπύρος Καραολής γεννήθηκε το 1974 στην Αμμόχωστο απ’ όπου και κατάγεται. Σπούδασε διοίκηση ξενοδοχείων στο Cıty College στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αμερική αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες, κάνοντας την πρακτική του εξάσκηση σε αξιόλογα ξενοδοχεία. Ταυτόχρονα έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο, μετατρέποντας δυο αμαξοστοιχίες τρένου σε παραδοσιακό αμερικανικό εστιατόριο, με την ονομασία Rock n Roll Diner, φτιάχνοντας έτσι τη δική του επιχείρηση. 

Το 2000 εντάχθηκε στη διευθυντική ομάδα του Ομίλου Εταιρειών ΚΑΝΙΚΑ, αναλαμβάνοντας την προώθηση και την οργάνωση των ξενοδοχείων του. Το 2009, μετά από παρότρυνση και των δυο αδελφών του Γιώργου και Μάριου Καραολή, διαδέχθηκε τον πατέρα τους, Θεοδόση Καραολή, στη θέση του εκτελεστικού πρόεδρου του Ομίλου Εταιρειών KANIKA, μιας και λόγοι υγείας ανάγκασαν τον δεύτερο να αποσυρθεί. 

Από τη θέση του Εκτελεστικού Πρόεδρου, το 2011, ο Σπύρος Καραολής μαζί με το διοικητικό συμβούλιο έθεσε σε εφαρμογή ένα νέο, φιλόδοξο δεκαετές στρατηγικό πλάνο και προέβη σε επενδύσεις πέραν των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Στόχος η αναβάθμιση και η διαφοροποίηση όλων των ξενοδοχείων του ομίλου, η παροχή καινοτόμων υπηρεσιών, η ανέγερση νέων ξενοδοχείων στην Κύπρο και το εξωτερικό και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Ο Σπύρος Καραολής είναι μέλος των ΔΣ του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Είναι παντρεμένος με την Ισαβέλλα Κωνσταντίνου και έχουν τρία παιδιά.

Δειτε Επισης

Ο νέος πρόεδρος των πολιτικών μηχανικών-Το κεντρικό Δ.Σ. του ΣΠΟΛΜΗΚ για την τριετία 2024-2027
Σημαντικές κοινωνικές δράσεις από ACTTA για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή του
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους «Νοιώθω Αυτοπεποίθηση»-Μια συνεργασία Dove και Hope For Children
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχειριστών Κοινόκτητων Οικοδομών Κύπρου
Η δύναμη ασφάλειας της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ κάλυψε τους συμμετέχοντες στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού 2024
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας
Ενίσχυση του κυπριακού brand: Μια συλλογική υπόθεση
Η Quadcode παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα Hackathon στην Κύπρο
Δυναμική παρουσία της Πετρολίνα στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού 2024
Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο απαιτεί την άμεση απελευθέρωση ομήρων ναυτικών του «MSC Aries»