Μάτσης: Μικρότερη πρόκληση για τις τράπεζες τα ΜΕΔ

Μάτσης: Μικρότερη πρόκληση για τις τράπεζες τα ΜΕΔ

Μάτσης: Μικρότερη πρόκληση για τις τράπεζες τα ΜΕΔ

Η επιβίωση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις τράπεζες με βάση την αυξημένη εποπτεία της ΕΚΤ και το μεγάλο στοίχημα για τις τράπεζες είναι η ικανότητα προσαρμογής και υιοθέτησης  των νέων δεδομένων. Αυτό ανέφερε ο Γιάννης Μάτσης CEO της Ελληνικής Τράπεζας μιλώντας ενώπιον του 6ου Cyprus Banking Forum επισημαίνοντας παραμένουν οι προκλήσεις για τον κυπριακό τραπεζικό τομέα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μάτσης ανέφερε πως τα ΜΕΔ, η συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα, οι τεχνολογικές αναβαθμίσεις καθώς επίσης και η μείωση του λειτουργικού κόστους αποτελούν οι 4 προκλήσεις για τον κυπριακό τραπεζικό τομέα.

RELATED ARTICLESΟ κ. Μάτσης επισήμανε πως από το 2014 μέχρι και τον Μάιο του 2018 υπήρχε μείωση κατά €7 δις στα ΜΕΔ, προσθέτοντας πως η μείωση του όγκου των ΜΕΔ υποβοηθείται με την βελτίωση του πλαισίου αφερεγγυότητας και του πλαισίου εκποιήσεων, όπως επίσης και με το κυβερνητικό σχέδιο ΕΣΤΙΑ.

Τόνισε πως κατά τους τελευταίους μήνες υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στα ΜΕΔ, όχι διότι μειώθηκαν τα ΜΕΔ, αλλά γιατί γύρω στα €9 δις ΜΕΔ έχουν περάσει εκτός των ισολογισμών των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μάτσης ανέφερε πως η μεγαλύτερη πρόκληση για τις τράπεζες είναι η μεταμόρφωση του εργατικού δυναμικού των τραπεζών. Όπως είπε θα πρέπει να υπάρξει διαβούλευση με το συνδικαλιστικό κίνημα ώστε να υπάρξουν αλλαγές στα κεκτημένα που υπάρχουν σήμερα τα οποία προβλέπουν συγκεκριμένες μισθολογικές αυξήσεις κάθε χρόνο ή προαγωγές και πως θα πρέπει να εφαρμοστούν διαδικασίες οι οποίες θα βασίζονται στην αξιοκρατία και στην ευελιξία, αύξηση της παραγωγικότητας, με τις τράπεζες να λειτουργούν όπως και υπόλοιπες επιχειρήσεις στην αγορά.
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας