OneRabbit: Γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Ευρώπης και Κίνας

Γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Κίνας στον τομέα της επικοινωνίας και μάρκετινγκ επιδιώκει να καταστεί το OneRabbit, το πρώτο κυπρο-κινεζικό διαφημιστικό γραφείο στην Κύπρο το οποίο συστάθηκε για να καλύψει το επικοινωνιακό κενό μεταξύ Δύσης και Ανατολής με νέες στρατηγικές ιδέες.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας ανακοινώθηκε στα γραφεία της εταιρείας Τelia & Pavla BBDO. Το OneRabbit στη Λευκωσία θα στελεχώνεται από δύο ομάδες, την Telia & Pavla BBDO και Hybrid στην Κύπρο και θα λειτουργεί συντονισμένα με την ομάδα του OneRabbit στην Σανγκάη.

Η εν λόγω συνεργασία αναμένεται βοηθήσει στον τομέα της επικοινωνίας και διαφήμισης μέσω Κύπρου, των ευρωπαϊκών εταιρειών που επιθυμούν να προβληθούν στην αγορά της Κίνας όπως επίσης και στην προβολή-επικοινωνία των εταιρειών από την Κίνα που έχουν σαν στόχο την ευρωπαϊκή αγορά.


Παράλληλα, το OneRabbit θα εισαγάγει νέες στρατηγικές διαφήμισης και επικοινωνίας, προσαρμοσμένες στην κουλτούρα και γλώσσα της εκάστοτε αγοράς ώστε να αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την κάθε εταιρεία.

Το OneRabbit θα διαθέτει γραφεία σε Λευκωσία και Σανγκάη και θα στελεχώνεται με επαγγελματίες με εμπειρία στον τομέα επικοινωνίας και διαφήμισης για εταιρείες που συγκαταλέγονται στην λίστα Fortune 500. Θα παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας, έρευνας, στρατηγικές διείσδυσης στην αγορά, υπηρεσίες branding και re-branding, media buying, e-commerce, digital και social media, όπως επίσης και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Στέλιο Αναστασιάδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της TELIA & PAVLA BBDO, εμπνευστή και συνιδρυτή της ONERABBIT «η  κοινοπραξία αυτή έρχεται για να καλύψει ένα μεγάλο κενό και να γεφυρώσει το επικοινωνιακό χάσμα Δύσης και Ανατολής με νέες στρατηγικές και νέες ιδέες. Βασίζεται σε μια πλειάδα στελεχών με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της επικοινωνίας, τόσο στη Λευκωσία όσο και στην Σαγκάη. Διαθέτουν εξειδίκευση τόσο στην παραδοσιακή όσο και στην digital  επικοινωνία, στο στρατηγικό μάρκετινγκ, το branding, το re-branding, το σχεδιασμό στρατηγικής για ΜΜΕ, το e-commerce και τις Δημόσιες Σχέσεις. Τα δυο γραφεία του ONERABBIT θα  προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενώ το ένα έχει προσανατολισμό την Ανατολή και το άλλο τη Δύση.» 

Αυτό που τόνισε ιδιαίτερα ο κύριος Αναστασιάδης είναι η έμφαση που θα δίνεται στην έρευνα ώστε να εντοπίζονται όλα τα σημαντικά δεδομένα πριν ακόμη ξεκινήσει μια εκστρατεία ώστε να μπορούν να εξασφαλιστούν οι επιδόσεις και τα άρτια αποτελέσματα.

Η Ευρώπη και η Κίνα είναι δυο τεράστιοι αλλά συνάμα εντελώς διαφορετικοί κόσμοι, με αντιθέσεις όχι μόνο όσον αφορά τη γλώσσα και την κουλτούρα, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των μέσων επικοινωνίας και της χρήσης τους. Αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα αναποτελεσματικές και δαπανηρές διαφημιστικές εκστρατείες.

Κι αυτή ακριβώς είναι η αποστολή της ΟΝΕRABBIT, να εξομαλύνει και να εξαφανίζει κάθε εμπόδιο επικοινωνιακό και να βοηθάει τις επιχειρήσεις που θέλουν να επεκταθούν στις δυο τόσο διαφορετικές γεωγραφικές επικράτειες και φυσικά να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα με έναν στρατηγικό και οικονομικό τρόπο.

Το όνομα ΟΝΕRABBIT  προέρχεται από μια αρχαία κινεζική παροιμία: «Όταν κυνηγάς έναν λαγό μπορεί να τον πιάσεις, αλλά αν κυνηγάς δυο λαγούς, θα τους χάσεις και τους δυο.» Με αυτό το σενάριο, η Κύπρος γίνεται το πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη στρατηγικών branding και marketing και το ιδεώδες περιβάλλον για την πρόσβαση σε δυο διαφορετικούς κόσμους με την ONERABBIT. Η Κύπρος ουσιαστικά λειτουργεί ως stepping stone, ως γέφυρα για τις συναλλαγές μεταξύ των πιο εξελιγμένων αγορών της Ευρώπης και της Κίνας. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια εντυπωσιακή αύξηση στην αλληλεπίδραση αυτών των αγορών, κυρίως χάρη στο κίνητρο Belt and Road της κινεζικής κυβέρνησης. Τα ευρωπαϊκά brand επιθυμούν διακαώς να προσεγγίσουν την κινεζική αγορά του σχεδόν ενάμιση δισεκατομμυρίου ανθρώπων, ενώ την ίδια στιγμή κινεζικές επιχειρήσεις αναζητούν την ευκαιρία να διεθνοποιήσουν τα δικά τους brand και να ξεφύγουν από τα σύνορα της χώρας τους. 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά