Logicom Solutions: Η εξέλιξη στο ψηφιακό περιβάλλον

Η Logicom Solutions, εταιρεία υπηρεσιών του ομίλου της Logicom, ανταποκρινόμενη στις συνεχόμενα αυξανόμενες ανάγκες των οργανισμών να ανταγωνιστούν επιτυχώς σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, έχει συστήσει, εδώ και oκτώ μήνες, το Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (Business Consulting Services - BCS). Για την υπηρεσία αυτή μας μιλά ο Χρυσόστομος Κρητιώτης, director του τμήματος Business Consulting Services.
 
Θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για το BCS της Logicom Solutions, το σκοπό για τον οποίο έχει συσταθεί, τις υπηρεσίες που προσφέρει και τους στόχους του.
Αν δανειστώ για λίγο το Golden Circle του Καναδού Simon Sinek πρέπει να ξεκινήσω από το «γιατί» συστάθηκε το BCS και ποιος είναι ο σκοπός του.
 
Τo BCS έχει συσταθεί με στόχο να δώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση στις επιχειρήσεις στην Κύπρο, σε σχέση με το πώς δημιουργούν το μέλλον τους. Πρόθεσή μας είναι να αμφισβητήσουμε το κατεστημένο και να προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις, που οδηγούν στο μετασχηματισμό μίας επιχείρησης σε ένα νέο και πιο εξελιγμένο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο θα προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ψηφιακή εποχή που σήμερα διανύουμε.
 
Προχωρώντας στο «πώς» του Golden Circle, πιστεύω ότι το BCS είναι οι άνθρωποί του. Πρωταρχικός στόχος της διεύθυνσης της εταιρείας ήταν να συσταθεί μία ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων με εμπειρίες, γνώση, κριτική σκέψη και αναλυτική διάθεση, οι οποίοι θα μπορούν να εμβαθύνουν στο κάθε επιχειρηματικό πρόβλημα και να προσφέρουν απαντήσεις βασιζόμενοι στα διαθέσιμα δεδομένα και πληροφορίες. Οι υπηρεσίες μας είναι εξατομικευμένες και προσεγγίζουμε την κάθε επιχειρηματική ανάγκη/πρόβλημα/ερώτημα μεθοδικά και με τρόπο δομημένο. Βασιζόμαστε στις εμπειρίες και την εξειδίκευσή μας, χρησιμοποιούμε τις διαθέσιμες πληροφορίες και παρέχουμε πρακτικές και πραγματοποιήσιμες συμβουλές και λύσεις.
 
Τέλος, το «τι». Τι είναι, δηλαδή, οι προσφερόμενες υπηρεσίες του BCS; Το τμήμα έρχεται να συμπληρώσει τη φαρέτρα των υφιστάμενων υπηρεσιών και προϊόντων της Logicom Solutions και να αξιοποιήσει μεγάλες συνεργασίες με πολυεθνικές συμβουλευτικές εταιρείες, όπως αυτή με την Accenture, με στόχο να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο υποστήριξης της κάθε επιχείρησης για τον ψηφιακό της μετασχηματισμό και την είσοδό της στη νέα ψηφιακή επιχειρηματική πραγματικότητα.
 
Συμβουλευτικές Υπηρεσίες LGS
Οι υπηρεσίες του τμήματος αναλύονται σε τρεις βασικές περιοχές. Η πρώτη αφορά στη Στρατηγική και στις Διαδικασίες, όπου προσφέρουμε υπηρεσίες σχετικές με τον καθορισμό της επιχειρηματικής στρατηγικής του οργανισμού και συγκεκριμένα της ψηφιακής στρατηγικής, της στρατηγικής της πληροφορικής, καθώς επίσης, μετασχηματισμό συγκεκριμένων διαδικασιών με στόχο την αυτοματοποίηση και την ψηφιοποίηση. Στην περιοχή αυτή αγγίζουμε θέματα που έχουν να κάνουν με την τεχνολογική υποδομή, το όραμα, την κουλτούρα, την οργανωτική δομή και τις διαδικασίες του οργανισμού, τα συστήματα και τις εσωτερικές δεξιότητες που είναι αναγκαίες για να υποστηρίξουν την επιτυχή εξέλιξη του επιχειρηματικού μοντέλου.
 
Η δεύτερη περιοχή δραστηριότητας είναι τα «Data» και «Analytics». Η δύναμη των δεδομένων είναι πλέον γνωστή σε όλους. Ο κάθε οργανισμός παράγει δεδομένα, τα οποία με κάποιο τρόπο θα πρέπει να μετατραπούν σε αξιοποιήσιμη πληροφορία, που να μπορεί να υποστηρίξει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων του οργανισμού και να συντείνει στην πιο αποτελεσματική λειτουργία του.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το BCS αφορούν στη συλλογή και προετοιμασία των δεδομένων του οργανισμού για επεξεργασία και ανάλυση, τη χρήση στατιστικών μεθοδολογιών προς ανάλυση των δεδομένων και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων μέσω αναφορών και γραφημάτων, τα οποία θα είναι εύκολα κατανοητά προς τον επιχειρηματικό χρήστη (Επιχειρηματική Ευφυία ή Business Intelligence).

Παράλληλα, η ομάδα των Data Scientists του BCS αξιοποιεί διάφορες μεθοδολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI), όπως η Μηχανική Μάθηση (Machine Learning), για την επινόηση μοντέλων και αλγορίθμων που οδηγούν στην πρόβλεψη πιθανών λύσεων σε επιχειρηματικά ερωτήματα. Με τη χρήση του AI δίνουμε τη δυνατότητα στους οργανισμούς να παράγουν αξιόπιστα αποτελέσματα και να αναδείξουν αλληλοσυσχετίσεις μέσω της μάθησης από ιστορικές σχέσεις και τάσεις στα δεδομένα.
 
Ο τελευταίος πυλώνας υπηρεσιών είναι η Κυβερνοασφάλεια. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες σε αυτή την περιοχή καλύπτουν τόσο το πλαίσιο διακυβέρνησης της ασφάλειας των πληροφοριών όσο και τον τεχνικό έλεγχο της ποιότητας των μέτρων ασφαλείας που ένας οργανισμός λαμβάνει για να προστατευτεί από τις κυβερνοαπειλές. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες εστιάζουν κυρίως στον καθορισμό πολιτικών και διαδικασιών ασφάλειας πληροφοριών, στη συμμόρφωση με σχετικούς κανονισμούς και πρότυπα, όπως το GDPR και το ISO27001, στις σχετικές διεργασίες που τα διέπουν όπως το Penetration Testing και το Vulnerability Assessment και στην αξιολόγηση κινδύνων και επιχειρηματικού αντικτύπου (Business Impact Assessment), σε σχέση με τον τομέα της πληροφορικής, των δεδομένων και πληροφοριών.
 
Ο ιδανικός συνεργάτης
Γιατί το BCS και η Logicom Solutions είναι ο ιδανικός συνεργάτης των οργανισμών στην Κύπρο για την ψηφιακή τους μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό;

Η διεύθυνση της Logicom Solutions και του ομίλου της Logicom έχουν ως στόχο την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών τους, προσφέροντας σύγχρονες και συνεχώς επικαιροποιημένες υπηρεσίες και προϊόντα. Βάσει αυτού του στόχου έχει συσταθεί και το BCS.

Οι οργανισμοί σήμερα χρειάζονται ένα συνεργάτη, που να μπορεί να τους προσφέρει το πλήρες πλαίσιο υπηρεσιών και προϊόντων, το οποίο θα τους βοηθήσει να πετύχουν το επιχειρηματικό τους όραμα και να συμμετέχουν αποτελεσματικά στο νέο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Με τη σύσταση του BCS, η Logicom Solutions έρχεται και προσφέρει ακριβώς αυτό. Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν να ξεκινήσουν από τον καθορισμό του οράματος και της στρατηγικής, να εμβαθύνουν στη διαμόρφωση συγκεκριμένων πολιτικών και διαδικασιών, καθώς και στην ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και της αναγνώρισης προβληματικών περιοχών για τον σχεδιασμό των κατάλληλων λύσεων τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Συνεχίζει με την ανάπτυξη λύσεων και τεχνολογικών πλαισίων, που θα υποστηρίξουν την εφαρμογή του επιχειρηματικού πλάνου του οργανισμού, θα αυτοματοποιήσουν πλαίσια και διαδικασίες και θα κτίσουν εφαρμογές ως προς την πιο αποτελεσματική λειτουργία του. Τέλος, προσφέρει τις υποδομές πάνω στις οποίες θα αναπτυχθεί όλο το τεχνολογικό πλαίσιο του οργανισμού.
 
Κάθε εταιρεία κερδίζει
Ποιοι οργανισμοί ή επιχειρηματικοί τομείς μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες του BCS;

Όλοι οι οργανισμοί που ενδιαφέρονται να σχεδιάσουν την στρατηγική τους για το άμεσο μέλλον, να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες τους, να αξιοποιήσουν στο έπακρον τη δύναμη των δεδομένων τους και να προστατευτούν επαρκώς από τον κίνδυνο των κυβερνοαπειλών έχουν να κερδίσουν από τη συνεργασία με το BCS.

Εξάλλου, στο πολύ σύντομο διάστημα των οκτώ μηνών της ζωής του BCS, με την υποστήριξη της διεύθυνσης του Ομίλου της Logicom και της διεύθυνσης της εταιρείας μας, έχουμε αναλάβει σημαντικά έργα με μεγάλους οργανισμούς στην Κύπρο. Παραδείγματα είναι ο καθορισμός του λειτουργικού μοντέλου της πληροφορικής (IT Operating Model) μεγάλου ομίλου εταιρειών λιανικής, ο καθορισμός της στρατηγικής (Strategy Consulting) μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών και του λειτουργικού μοντέλου της πληροφορικής της, ο σχεδιασμός του πλάνου ανάκτησης συστημάτων από καταστροφή (Disaster Recovery Plan) μεγάλης εταιρείας διαχείρισης πλοίων, η ανάλυση και ο εκσυγχρονισμός διαδικασιών διαχείρισης αξιώσεων αποζημίωσης (Insurance Claims Reengineering) σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία γενικού κλάδου με σκοπό την αυτοματοποίησή της, την παροχή υπηρεσιών GDPR, κ.ά.

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση:
Κεντρικά γραφεία: Κέννεντυ 50, 1076, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22551010
Φαξ: 22660969
E-mail: solutions@logicom.net
Ιστοσελίδα: www.logicomsolutions.com.cy

Δειτε Επισης

Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One