Εθνικής σημασίας η δημιουργία Υφυπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας

Εθνικής σημασίας η δημιουργία Υφυπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας

Εθνικής σημασίας η δημιουργία Υφυπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας

Ως εθνικής σημασίας χαρακτήρισε ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την δημιουργία Υφυπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας, όπου σε αυτό θα ενταχθεί η ψηφιακή μεταρρύθμιση. Αυτό ήταν και το κοινό όραμα που εκφράστηκε στο «Τhe digital Cyprus Conference», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, στο Hilton Park στη Λευκωσία.

RELATED ARTICLES


Ο Προέδρος της Δημοκρατίας μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου, τόνισε την αποφασιστικότητα του για την ανάπτυξη του ψηφιακού τομέα μέσα από τη χάραξη συγκεκριμένων πολιτικών.

Στο κύριο μέρος του συνέδριο παρουσιάστηκε η μελέτη της Accenture που σκιαγραφεί την ψηφιακή κατάσταση της Κύπρου σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, η οποία επίσης καταγράφει τα καθοριστικά βήματα που πρέπει να κάνει η χώρας μας ώστε να ανταποκριθεί στη νέα ψηφιακή εποχή. Η έρευνα που παρουσιάστηκε από τον Δρ. Κυριάκο Σαμπατακάκη ανέδειξε πως οι επιδόσεις της Κύπρου σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι χαμηλές.
 


Η Διευθύντρια για την Ψηφιακή Κοινωνία και Κυβερνοασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δέσποινα Σπανού, ανέφερε πως αν και η Κύπρος έχει πολύ χαμηλή κατάταξη, όσον αφορά την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας, έχει όλες τις δυνατότητες και προοπτικές για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.


Παράλληλα, στο συνέδριο, έδωσαν το παρόν τους διακεκριμένοι ομιλητές, από το εξωτερικό, από εταιρείες, όπως η Intel, η Microsoft, η Cisco, Oracle, και τo Πανεπιστήμιο Ben Gurion.


Το συνέδριο παρουσίασαν το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου, τη Cyta, και τη Logicom. Συντονιστής στου συνεδρίου ήταν η IMH.
 
 
 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας