Στην κινεζική αγορά τα κυπριακά γαλακτοκομικά προιόντα

Πρωτόκολλο εξαγωγών των κυπριακών γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κίνα, συνυπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής και ο Υπουργός Τελωνείων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Ni Yuefeng.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Γεωργίας ευχαρίστησε τον κ. Ni Yuefeng για τη συνεργασία και για τη θετική κατάληξη της προσπάθειας των δύο χωρών, για αδειοδότηση της εισαγωγής κυπριακών γαλακτοκομικών προϊόντων, και ιδιαίτερα του χαλουμιού, στην κινεζική αγορά.
 
Ο κ. Καδής ζήτησε από τον Υπουργό Τελωνείων της Κίνας την επίσπευση των διαδικασιών εγγραφής και αδειοδότησης των κυπριακών γαλακτοκομείων από τις αρμόδιες κινεζικές κυβερνητικές Υπηρεσίες.

Ο Κινέζος Υπουργός εξήρε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τα υψηλά πρότυπα παραγωγής των κυπριακών γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία έτυχαν και σχετικών επιτόπιων ελέγχων από τις κινεζικές Αρχές, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα, το αυθεντικό κυπριακό χαλούμι θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της χώρας του.
 
Σημείωσε, δε, ότι υπάρχει ήδη αυξητική τάση των εξαγωγών κυπριακών προϊόντων στην Κίνα και θεωρεί ότι με τη σημερινή υπογραφή του Πρωτοκόλλου η τάση αυτή θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καδής έθεσε προς τον Κινέζο Υπουργό και το θέμα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για εξαγωγές στην Κίνα και άλλων ποιοτικών κυπριακών προϊόντων, όπως τα προϊόντα  ιχθυοκαλλιέργειας και οι πατάτες.

Στη συνέχεια της επίσκεψής του στην Κίνα, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα επισκεφθεί την 1η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η οποία ουσιαστικά σηματοδοτεί τη νέα εποχή του ανοίγματος της κινεζικής αγοράς σε τρίτες χώρες.

Παράλληλα, θα έχει σειρά συναντήσεων με κινεζικές εταιρείες διανομής κρασιών και τροφίμων, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας για την περαιτέρω διείσδυση των κυπριακών ποιοτικών προϊόντων στην Κίνα.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις