Νέο οινοποιείο Μακκάς στην Πάφο

Με νέο κτίριο στην περιοχή Αγίου Φώτιου – Στατού και Αγίας Μονής, προχωρεί το οινοποιείο Μακκάς.

Διαβάστε ακόμα:  ΓεΣΥ: Αγώνας δρόμου για ενημέρωση των ιατρών

Πρόκειται για ένα σύγχρονο οινοποιείο κτισμένο μέσα στα αμπέλια, σε μια ωραία πλαγιά με εξαιρετική θέα, έκτασης γύρω στις 2.500 μέτρα. Όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης Αντρέας Μακκάς, ήδη, έχουν εξασφαλιστεί οι άδειες. «Το οινοποιείο θα αποτελείται από τέσσερις ορόφους κι ο τέταρτος θα αποτελεί το επισκέψιμο μέρος, με δωμάτια για να διαμένουν οι συνεργάτες μας κι οι καλοί μας φίλοι που θα μπορούν να μείνουν και να ζήσουν τη διαδικασία», σημείωσε. «Θέλουμε ο κόσμος να ζήσει αυτή τη διαδικασία», ανέφερε.

Όπως ανέφερε, η θέα από το οινοποιείο θα είναι περιμετρική, σχεδιάστηκε ώστε το επισκέψιμο κομμάτι να έχει θέα 360 μοίρες και να βλέπει σχεδόν ολόκληρη την Πάφο, το δάσος της Παναγιάς μέχρι το αεροδρόμιο. «Επίσης, το βράδυ, με τα φωτισμένα γύρω χωριά θα είναι πανέμορφο κι αν φωτίσουμε, με τα φωτοβολταϊκά, όπως σχεδιάζουμε, θα είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμα: Στα ύψη οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων μέχρι νεοτέρας

Στα σχέδια του κ. Μακκά είναι να παντρέψει το κρασί με τον πολιτισμό. Συγκεκριμένα: «Σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε ένα θεατράκι για να πραγματοποιούμε πολιτιστικές εκδηλώσεις, θέατρο, μουσική, σε συνδυασμό με θέματα που έχουν σχέση με το κρασί και την παράδοση, γιατί αυτά τα δύο πάνε μαζί. Είναι κάτι που θέλουμε να μοιραστούμε, το κρασί είναι για να το ζεις και να το μοιράζεσαι, οπότε θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε καλούς συνεργάτες, σε φίλους, σε άτομα που θέλουν να ζήσουν τη διαδικασία της παρασκευής κρασιού, να έρθουν να μείνουν στην περιοχή, να δουν τις διαδικασίες, να συμμετέχουν».

Η ανέγερση αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Νοέμβριο. Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιούνται και ευρωπαϊκά προγράμματα για νέα οινοποιεία. «Είμαστε πολύ κοντά στο να το πετύχουμε και να ξεκινήσουμε την ανέγερση του οινοποιείου», τόνισε ο κ. Μακκάς.

Πρόκειται για μεταλλική και ξύλινη κατασκευή και στόχος είναι να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. «Η παραγωγή του 2020 θα γίνει στο καινούργιο οινοποιείο», επεσήμανε. Τέλος πρόσθεσε: «Ο σχεδιασμός θα έχει επεκτασιμότητα, αν χρειαστεί δηλαδή, να μπορούμε να το επεκτείνουμε και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο λειτουργικοί. Η όλη επένδυση θα στοιχίσει γύρω στο €1,5 εκατ.».

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ