Μ. Καλοχωρίτης: Μέσα Νοεμβρίου ανοίγει το Nicosia Mall

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες, με στόχο την ολοκλήρωση του πολυσυζητημένου Nicosia Mall, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του σύντομα, χωρίς καθυστερήσεις. 

Διαβάστε ακόμα: Στο κόκκινο παραμένουν δάνεια ΜμΕ και νοικοκυριών
 
Μιλώντας στο InBusinessNews και απαντώντας στις φήμες περί καθυστερήσεων, o πρόεδρος της εταιρείας Nicosia Mall Holdings, Μάριος Καλοχωρίτης ανέφερε ότι το εμπορικό κέντρο θα είναι έτοιμο εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το mall αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του προς το κοινό περί τα μέσα Νοεμβρίου, με ανοιχτά τα περισσότερα από τα καταστήματα του.
 
Τόνισε ότι στο εργοτάξιο εργάζονται σήμερα περίπου 800 άτομα, αριθμός ρεκόρ για τα κυπριακά δεδομένα, ενώ ήδη τα καταστήματα έχουν παραδοθεί στις μεγάλες εταιρείες/ενοικιαστές, οι οποίοι εργάζονται για την ολοκλήρωση τους, στα πλαίσια των προδιαγραφών που τους δίδονται από τις εταιρείες τους στο εξωτερικό.
 
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για το οδικό δίκτυο που θα οδηγεί στο εμπορικό κέντρο.

Διαβάστε ακόμα: The Icon: Στο 35% έφτασαν οι πωλήσεις
 
Όπως ανέφερε ο κ. Καλοχωρήτης, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και αυτό το project θα έχει ολοκληρωθεί. Τόνισε, πως για να μεταβεί κάποιος στο Nicosia Mall, θα έχει τέσσερις επιλογές: είτε από τον κυκλικό κόμβο Ανθούπολης με κατεύθυνση την Κοκκινοτριμιθιά, οπότε και θα επιλέξει κάνεις να βγει από έξοδο που θα οδηγεί σε παράλληλο του αυτοκινητοδρόμου (Λεωφόρος Κοπεγχάγης), είτε θα επιλέξει έναν από τους άλλους τρεις κάθετους δρόμους που τελούν υπό κατασκευή, παρά τον περιφερειακό δρόμο της Λακατάμιας (κοντά στο πρώην κατάστημα Έλληνας).
 
 
Αντιστοίχως, φεύγοντας, θα επιλέξει κανείς είτε τους τρεις προαναφερόμενους δρόμους, είτε την νέα έξοδο προς τον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση την Κοκκινοτριμιθιά.
 
Το νέο mall αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους καταναλωτές της Λευκωσίας. Ευνοϊκή θεωρείται και η περίοδος που θα ανοίξει τις πύλες του, ένα με ενάμιση μήνα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, οπότε και οι καταναλωτές κάνουν τα ψώνια τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι το mall θα διαθέτει συνολικά 150 καταστήματα. 70 στο ισόγειο, 60 στον πρώτο όροφο και 20 στο food court. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρχει αριθμός κιόσκι και άλλων μικρών καταστημάτων στο υπόγειο.
 
Το εμπορικό κέντρο θα διαθέτει καταστήματα λιανικού εμπορίου σε ποσοστό 80%, εστιατόρια και καφετέριες κατά 15%, ενώ ένα 5% θα αφορά άλλες υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται ότι η συνολική επιφάνεια του Nicosia Mall ανέρχεται στα 82.000 τ.μ.. Βάσει του σχεδιασμού θα υπάρχει υπαίθρια πλατεία και υπερυψωμένο πάρκο. Το εμπορικό κέντρο θα διαθέτει, επίσης, 1.700 χώρους στάθμευσης. 
 
 

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο