Η KPMG σύμβουλος για αυτονόμηση νοσηλευτηρίων

Στην KPMG έχει κατακυρωθεί η προσφορά του Υπουργείου Υγείας έναντι του ποσού των περίπου €500.000 για την παροχή υποστηρικτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών για περίοδο 12 μηνών σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, η επιστολή ανάθεσης έχει αποσταλεί στην KPMG και αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές.

Διαβάστε ακόμα: Ελληνική: Τι θα ισχύει για τους πελάτες του Συνεργατισμού

Συγκεκριμένα η αγορά συμβουλευτικών υπηρεσιών έχουν σαν στόχο να υποστηριχθεί η εφαρμογή της αυτονομίας των κρατικών νοσηλευτηρίων και η παροχή των υπηρεσιών αυτών, σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού, θα πρέπει να κινούνται σε δύο κατευθύνσεις:

1. Ανάπτυξη ενός ταχέου, ενοποιημένου σχεδίου εφαρμογής μεταρρυθμίσεων και λογοδοσίας
Η πρώτη προτεραιότητα, την οποία θα αναλάβει η KPMG, θα είναι η δημιουργία σε συνεργασία με Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ) του Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας του Κράτους (SHSO) ενός ενοποιημένου σχεδίου, με τις ανάλογες προσαρμογές, στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα βήματα και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης για την μεταρρύθμιση του τομέα της δημόσιας υγείας τα επόμενα χρόνια.

Με τον καταρτισμό ενοποιημένου σχεδίου, θα καταστεί εφικτός ο καθορισμός ρόλων και αρμοδιοτήτων των διαφόρων ομάδων σε όλο το φάσμα του συστήματος υγείας, ενώ θα χαρτογραφήσει λεπτομερώς τα χρονοδιαγράμματα, τις εξαρτήσεις και τους κινδύνους κάθε βασικού στοιχείου της μεταρρύθμισης. Αυτό θα είναι το master plan με βάση το οποίο θα συντονιστούν όλες οι επακόλουθες δραστηριότητες, θα κοινοποιηθούν και θα κυβερνηθούν.

Η KPMG θα χρειαστεί να καθορίσει σαφείς χρονοδιαγράμματα, διαδικασίες υποβολής εκθέσεων, ελέγχους κόστους και διαδικασίες διασφάλισης της ποιότητας.

Διαβάστε ακόμα: Ερευνητική: Καταθέτουν Κίττος και Πούρος

2. Η συνεχής διαχείριση και ο συντονισμός της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας
Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ, η KPMG θα αναλάβει την αποκλειστική διαχείριση και συντονισμού του όλου προγράμματος έτσι ώστε να καθοδηγήσει την κυβέρνηση στην υλοποίηση του οδικού χάρτη. Θα είναι αρμόδια για την παροχή των απαραίτητων ικανοτήτων και δυνατοτήτων για την εκτέλεση του συντονιστικού του ρόλου σε όλες τις σημαντικές εργασίας υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων. Αυτό θα συνεπάγεται ενεργή διαχείριση του προγράμματος και εξασφάλιση ότι όλα τα τμήματα της κυβέρνησης θα εναρμονιστούν επιτυχώς με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Ο ανάδοχος θα πρέπει να παράγει και να διαχειρίζεται ενεργά τα σχέδια εργασίας, τους προϋπολογισμούς, τους απαραίτητους πόρους, τα χρονοδιαγράμματα, τις αλληλεξαρτήσεις και τον μετριασμό κινδύνου του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Θα λογοδοτεί απευθείας στον Υπουργό Υγείας ή τον ορισθέντα ανώτερο υπάλληλο του για την παράδοση του αντίστοιχου πεδίου των εργασιών και παραδοτέων.

Όπου είναι απαραίτητο, η KPMG θα υποστηρίξει επίσης την κυβέρνηση στο πεδίο εφαρμογής και θα αναθέσει τη διεξαγωγή πρόσθετων εργασιών που ενδεχομένως απαιτούνται για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων εφαρμογής που προκύπτουν και θέτουν σημαντικούς κινδύνους για την παράδοση.

Σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥΠΥ θα πρέπει να διασφαλίσει ότι τα βασικά στοιχεία των μεταρρυθμίσεων για αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων υλοποιούνται εγκαίρως και στοχεύουν και με τρόπο που να διασφαλίζεται ότι είναι επαρκώς συντονισμένα με τα υπόλοιπα βασικά σκέλη του προγράμματος μεταρρύθμισης της δημόσιας υγείας.

Δειτε Επισης

ΙΝ Business Awards: Στην Chrysostomides Advocates & Legal Consultants το βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες»
ΙΝ Business Awards: Στην Cyprus Millers by Hadjigiorkis το βραβείο στην κατηγορία «Εμπόριο-Βιομηχανία»
ΙΝ Business Awards: Στο Smoothie Factory το βραβείο στην κατηγορία «Μικρομεσαία Επιχείρηση»
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
16α IN Business Awards: Σε εξέλιξη η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο