Emma Alpha: Συμφωνία για μεγαλομέτοχος στην Ελληνική

Συμφωνία εγγραφής με την Emma Alpha Holding έχει συνάψει η Ελληνική Τράπεζα με την Emma Alpha να έχει δεσμευτεί να εγγραφεί για μετοχές για το συνολικό ποσό των €50 εκατ. για τις οποίες δεν θα γίνει εγγραφή από μετόχους της Ελληνικής στην επερχόμενη έκδοση δικαιωμάτων στο πλαίσιο της προγραμματισμένης αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας περίπου €150 εκατ. για την απόκτηση επιχείρησης που αποτελείται από ορισμένα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις της ΣΚΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κεφαλαιακής της θέσης μετά την απόκτηση με αύξηση κεφαλαίου ύψους €100 εκατ. μέσω έκδοσης δικαιωμάτων και περίπου €50 εκατ. μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στην Poppy Sarl, μια οντότητα η οποία ανήκει σε επενδυτικά ταμεία που διαχειρίζεται η Pacific Investment Management Compnay LLC ή μια θυγατρική της.

Με βάση τη συμφωνία εγγραφής η Emma Alpha έχει δεσμευτεί να εγγραφεί για μετοχές μέχρι το μέγιστο ποσό των €50 εκατ. για τις οποίες δεν θα γίνει εγγραφή από μετόχους της Ελληνικής στην έκδοση δικαιωμάτων, με τον αριθμό μετοχών, αν υπάρχουν, που θα κατανεμηθούν στην Emma Alpha να είναι στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια του ΔΣ της Ελληνικής. Η Ελληνική έχει υποχρέωση να πληρώσει στην Emma Alpha προμήθεια ύψους 4,5% ως προς το ποσό των €50 εκατ. ανεξάρτητα από το αν η Emma Alpha εγγραφεί ή όχι. Ανάλογα με το ποσοστό εξάσκησης των δικαιωμάτων, το ποσοστό συμμετοχής της Emma Alpha στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής θα κυμανθεί μεταξύ 0% και 17,3%.
 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»