Emma Alpha: Συμφωνία για μεγαλομέτοχος στην Ελληνική

Συμφωνία εγγραφής με την Emma Alpha Holding έχει συνάψει η Ελληνική Τράπεζα με την Emma Alpha να έχει δεσμευτεί να εγγραφεί για μετοχές για το συνολικό ποσό των €50 εκατ. για τις οποίες δεν θα γίνει εγγραφή από μετόχους της Ελληνικής στην επερχόμενη έκδοση δικαιωμάτων στο πλαίσιο της προγραμματισμένης αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας περίπου €150 εκατ. για την απόκτηση επιχείρησης που αποτελείται από ορισμένα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις της ΣΚΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κεφαλαιακής της θέσης μετά την απόκτηση με αύξηση κεφαλαίου ύψους €100 εκατ. μέσω έκδοσης δικαιωμάτων και περίπου €50 εκατ. μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στην Poppy Sarl, μια οντότητα η οποία ανήκει σε επενδυτικά ταμεία που διαχειρίζεται η Pacific Investment Management Compnay LLC ή μια θυγατρική της.

Με βάση τη συμφωνία εγγραφής η Emma Alpha έχει δεσμευτεί να εγγραφεί για μετοχές μέχρι το μέγιστο ποσό των €50 εκατ. για τις οποίες δεν θα γίνει εγγραφή από μετόχους της Ελληνικής στην έκδοση δικαιωμάτων, με τον αριθμό μετοχών, αν υπάρχουν, που θα κατανεμηθούν στην Emma Alpha να είναι στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια του ΔΣ της Ελληνικής. Η Ελληνική έχει υποχρέωση να πληρώσει στην Emma Alpha προμήθεια ύψους 4,5% ως προς το ποσό των €50 εκατ. ανεξάρτητα από το αν η Emma Alpha εγγραφεί ή όχι. Ανάλογα με το ποσοστό εξάσκησης των δικαιωμάτων, το ποσοστό συμμετοχής της Emma Alpha στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής θα κυμανθεί μεταξύ 0% και 17,3%.
 

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας