McDonald’s: Πλάνα κατεδάφισης «Ορφανίδη» στην Ανθούπολη

Περί τα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020 αναμένεται να ανοίξει τελικά το νέο κατάστημα McDonald’s στην Ανθούπολη. Παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς της Family Restaurants Andreou Co. Ltd για άνοιγμα του εν λόγω καταστήματος εντός του 2018 κατόπιν αναβάθμισης υφιστάμενου κτηρίου, στο οποίο στεγαζόταν στο παρελθόν υπεραγορά «Ορφανίδης», τα πλάνα άλλαξαν εντελώς. 
 
Πλέον, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε κατεδάφιση του εν λόγω υποστατικού και να προχωρήσει σε ανέγερση νέου κτηρίου, στα πρότυπα των καταστημάτων της McDonald’s.
 
Μιλώντας στο InBusinessNews, ο Γενικός Διευθυντής της Family Restaurants Andreou Co, Ρένος Ανδρέου, εξήγησε ότι η καθυστέρηση του συγκεκριμένου project οφείλεται ακριβώς στις σκέψεις που γίνονταν για την αξιοποίηση ή όχι του κτηρίου της πρώην υπεραγοράς, ακίνητο το οποίο η εταιρεία αγόρασε από την Τράπεζα Κύπρου. Ωστόσο, κατόπιν συζητήσεων και με την μητρική εταιρεία, αποφασίστηκε η ανέγερση καινούριου. 
 
Διαβάστε ακόμα: Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των CIPA International Investment Awards
 
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, στο παρόν στάδιο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σχεδιασμού του κτηρίου, το κόστος κατασκευής του οποίου υπολογίζεται να ξεπεράσει τα €2 εκατ. 
 
Αναφορικά με τους λόγους επιλογής της συγκεκριμένης περιοχής, ο κ. Ανδρέου τόνισε πως η Λακατάμια/Ανθούπολη είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή, η οποία κατοικείται σε μεγάλο ποσοστό από νεαρά ζευγάρια με παιδιά, ηλικίες οι οποίες γνωρίζουν τα McDonald’s και τα προτιμούν. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι το συγκεκριμένο θα είναι ένα πολύ επιτυχημένο εστιατόριο. 
 
Διαβάστε ακόμα: Mondrian Residences: Η νέα πολυτελής ανάπτυξη της Imperio
 
Αρχές Ιουλίου το νέο McDonald’s Λατσιών
Αναφορικά με το νέο κατάστημα της αλυσίδας στα Λατσιά, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Ιουλίου. Το καινούριο εστιατόριο της αλυσίδας στα Λατσιά έχει ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, δίπλα από την υπεραγορά Σκλαβενίτης. Το κόστος κατασκευής του ξεπερνά το €1,5 εκατ, ενώ οι εργασίες ολοκληρώθηκαν εντός τεσσάρων μηνών. Το υφιστάμενο κατάστημα McDonald’s στα Λατσιά θα σταματήσει να λειτουργεί με την έναρξη του καινούριου, και οι κτηριακές του εγκαταστάσεις θα επιστραφούν στο Δήμο Λατσιών, από τον οποίο και ενοικιαζόταν.
 
Και 4ο κατάστημα στη Λάρνακα
Την ίδια ώρα, η εταιρεία σχεδιάζει και την ανέγερση του τέταρτου καταστήματος της στη Λάρνακα. Το νέο McDonald’s της πόλης θα κατασκευαστεί στο δρόμο Δεκέλειας, και αναμένεται να είναι έτοιμο σε ένα περίπου χρόνο. 
 
Σκέψεις για Λεμεσό και Κίτι 
Εξάλλου, η Family Restaurants Andreou Co βρίσκεται σε συζητήσεις και για το ενδεχόεμενο ανοίγματος ακόμ ενός καταστήματος στη Λεμεσό και πιο συγκεκριμένα στον μόλο. Η όλη διαδικασία βρίσκεται σε διερευνητικό στάδιο. Στα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας, περιλαμβάνεται εξάλλου και το άνοιγμα ακόμα ενός καταστήματος στο Κίτι, όπου έχει αγοραστεί συγκεκριμένο ακίνητο. 
 
Στόχος τα 25 καταστήματα
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμή η αλυσίδα διαθέτει συνολικά 18 εστιατόρια παγκύπρια, ενώ σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, στόχος είναι ο αριθμός τους να σφάσει τα 25 μέσα στα επόμενα οκτώ με 10 χρόνια. 
 

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης