Προβληματισμός ΠΑΣΥΞΕ Πάφου για τη μείωση του τουρισμού από Ρωσία και Αγγλία

Την ανησυχία και τον προβληματισμό  του εξέφρασε ο πρόεδρος του Τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης από την μείωση που παρατηρείται στην Ρωσική αγορά ευχόμενος όσο μπαίνουμε προς το καλοκαίρι η μείωση αυτή του τουρισμού από την Ρωσία να διαφοροποιηθεί. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως η μείωση της ρωσικής αγοράς προβληματίζει έντονα τους ξενοδόχους αφού χαρακτηρίζεται πολύ σημαντική αγορά για την τουριστική βιομηχανία σημειώνοντας ωστόσο πως απ’αυτή την εξέλιξη δεν επηρεάζονται όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες.

Διαβάστε ακόμα: Αντιδρά η Λεμεσός στο μούδιασμα της Ρωσίας

Όπως εξήγησε  κάποια ξενοδοχεία έχουν μεγαλύτερο και κάποια μικρότερο μερίδιο της ρωσικής αγοράς ενώ μίλησε για μικρότερη μείωση από την αγγλική αγορά προς την Κύπρο ενώ χαρακτήρισε πολύ θετική και την διατήρηση του πτητικού προγράμματος από και προς τον αερολιμένα Πάφου.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως παρά ταύτα μικρότερες αγορές παρουσιάζουν μια μικρή αύξηση γεγονός που έρχεται να αντισταθμίσει εν μέρει τη μείωση που έχει σημειωθεί από την Ρωσία και την Αγγλία.Χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την ανάπτυξη έστω και των μικρότερων αγορών.

Σε σχετική ερώτηση κατά πόσο η συμμετοχή των ξενοδόχων σε τουριστικές εκθέσεις αποδίδει άμεσα καρπούς ο κ.Μιχαηλίδης ανέφερε πως είναι δύσκολο να έχεις άμεσο αποτέλεσμα από την συμμετοχή των ξενοδόχων στις διάφορες τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό. Ωστόσο είπε ότι «είναι σημαντικό να διατηρούμε την παρουσία μας σε όλες αυτές τις εκθέσεις» σημειώνοντας πως η απουσία τους από αυτές τις εκθέσεις πιθανόν να εκληφθεί ότι η Κύπρος δεν ενδιαφέρεται για την συγκεκριμένη αγορά.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες