82 δήμοι και κοινότητες της Κύπρου κοντά σε δωρεάν Wi-Fi

Το σύνολο των μεγάλων και μικρών δήμων αλλά και πλήθος κοινοτήτων της Κύπρου μπορούν από την Τρίτη 15 Μαΐου να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση από την ΕΕ σχετικά με εγκατάσταση σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την Κύπρο ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς συνολικά 82 δήμοι και κοινότητες έκαναν εγγραφή στη διαδικτυακή πύλη www.WiFi4EU.eu

Οι ενδιαφερόμενοι
Λευκωσία, Λεμεσός, Πάφος, Λάρνακα, Αγία Νάπα, Δήμος Παραλιμνίου, Σωτήρα και Δερύνεια είναι μόνο μερικοί από τους Δήμους που εξέφρασαν ενδιαφέρον για απόκτηση δωρεάν Wi-Fi.

Παράλληλα, στη διαδικτυακή πύλη έχουν εγγραφεί αρκετοί μεγάλοι δήμοι, όπως Στρόβολος, Αραδίππου, Λακατάμεια, Έγκωμη, Αγλαντζιά, Δάλι, Άγιος Δομέτιος, Λατσιά, Τσέρι, Μέσα Γειτονιά, Ύψωνας, Γερμασόγεια και Γεροσκήπου.

Διαβάστε ακόμα: Hollywood καλεί Κύπρο...

Δεκάδες ήταν και κοινότητες της Κύπρου που συμμετείχαν στη διαδικασία. Ανάμεσά τους κοινότητες όπως Αγρός, Ασκάς, Αυγόρου, Άγιος Τύχωνας, Αθηένου, Άγιος Θεόδωρος Λεμεσού, Άγιος Θεόδωρος Σολέας, Άγιος Επιφάνιος Ορεινής, Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου, Βουνί, Κάτω Πύργος, Λάγεια, Λιβάδια Λάρνακας, Κακοπετριά, Κάθικας, Γαλάτα, Κάμπος, Καλιάνα, Κοφίνου, Λεμίθου, Λιοπέτρι, Μαλούντα, Ορά, Πέρα, Παχύαμμος, Περιστερώνα Λευκωσίας και Περιστερώνα Πάφου, Παλόδεια, Πελένδρι, Πλατανιστάσα, Ποτάμι, Φρέναρος και Ψευδάς.

Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε περίπου 1,183 δήμους της Ευρώπης να λάβουν ένα δελτίο WiFi4EU αξίας €15,000 με σκοπό τη χρηματοδότηση εξοπλισμού Wi-Fi για να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, κέντρα υγείας, δημόσια πάρκα και πλατείες.

Διαβάστε ακόμα: Σενάριο δημιουργίας πανεπιστημιακής σχολής στην Αθηένου

Πρώτη πρόσκληση
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 20 Μαρτίου 2018, ενώ η πρώτη πρόσκληση από την Κομισιόν θα ανοίξει το μεσημέρι της Τρίτης 15 Μαΐου (13:00 CEST/14:00 ώρα Κύπρου).

Μόλις λάβουν το κουπόνι, οι δήμοι καλούνται να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες Wi-Fi, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις, για τουλάχιστον τρία χρόνια. 

Διευκρινίζεται ότι η χρηματοδότηση θα παρέχεται μόνο για δίκτυα που δεν αντιγράφουν ήδη υπάρχουσες ιδιωτικές ή δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Wi-Fi παρόμοιας ποιότητας στους ίδιους δημόσιους χώρους. 

Για να είναι επιλέξιμες για υποβολή αίτησης, οι δήμοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο WiFi4EU.eu, πύλη η οποία άνοιξε στις 20 Μαρτίου, με περισσότερους από 17,000 δήμοι ανά την Ευρώπη να έχουν ήδη εγγραφεί. 

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν θα εγκρίνει τις αιτήσεις με προτεραιότητα. Προκειμένου να εξασφαλιστεί μία ισορροπημένη γεωγραφική κατανομή μεταξύ των κρατών μελών, κάθε χώρα δικαιούται να αποκτήσει τουλάχιστον 15 και μέχρι 95 κουπόνια. 

Πρόκειται για την πρώτη από τις πέντε συνολικά κλήσεις που θα δημοσιευτούν από την ΕΕ μέχρι το 2020. 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett