Πήραν φόρα τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Χωρίς να φαίνεται ότι μπορεί να ανακοπεί είναι ή άνοδος στις πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τα οποία κάθε μήνα διευρύνουν τη δυναμική τους έναντι των καινούργιων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι συνολικές εγγραφές μηχανοκίνητων οχημάτων του πρώτου διμήνου του 2018 ανήλθαν στις 7,702 έναντι 6,213 το αντίστοιχο περσινό δίμηνο.

Korantina: «Πράσινο» σε ξενοδοχείο και επαύλεις κοντά στις Θαλασσινές Σπηλιές

Αυτό καταδεικνύει ότι πωλήθηκαν σχεδόν 1,500 οχήματα περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, με το ποσοστό αύξησης να φτάνει το 24%.

Πάνω από 6 στα 10 μεταχειρισμένα
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το ποσοστό των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων άγγιξε το 63%, το οποίο σημαίνει ότι περισσότερα από έξι στα δέκα οχήματα που εγγράφονται είναι μεταχειρισμένα. Συγκεκριμένα, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν το δίμηνο του 2018 έφτασαν τα 4,827 σε σχέση με 3,409 το δίμηνο του 2017, σημειώνοντας αύξηση 41,6%.

Την ίδια ώρα, τα νέα οχήματα στους δρόμους μειώνονται διαρκώς, φτάνοντας τα 2,875, με το ποσοστό τους να ξεπερνά μόλις το 47%.

Διαβάστε ακόμα: Σφίγγει ο κλοιός για κόκκινα δάνεια

Μεγαλώνει το χάσμα στα σαλούν
Πιο αισθητή είναι η αριθμητική υπεροχή των μεταχειρισμένων στα επιβατηγά σαλούν αυτοκίνητα. Οι συνολικές εγγραφές ανήλθαν στις 6,506, με τα μεταχειρισμένα να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς. Πιο αναλυτικά το ποσοστό των μεταχειρισμένων έφτασε το 64,5%, με 4,196 εγγραφές έναντι 2,310 που ήταν οι εγγραφές των νέων επιβατηγών σαλούν.

Άλμα στα Ζ
Πέραν από διπλάσια ήταν τα αυτοκίνητα ενοικίασης, τα οποία εγγράφηκαν την πρώτη διμηνία του 2018, φτάνοντας τα 688 σε σχέση με 305 την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Από την άλλη, μόνο 283 ήταν οι εγγραφές στις μοτοσικλέτες άνω των 50 cc έναντι 252 το αντίστοιχο δίμηνο του 2017, ενώ οι πωλήσεις μοτοσικλετών κάτω από 50 cc ίσα που έφτασαν τις 20.

Δειτε Επισης

Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ