Shell: Δυναμικά στην κυπριακή αγορά με 50 πρατήρια σε 5 χρόνια

Μαρία Στυλιανού  27/11/2017 06:59
Shell: Δυναμικά στην κυπριακή αγορά με 50 πρατήρια σε 5 χρόνια

Shell: Δυναμικά στην κυπριακή αγορά με 50 πρατήρια σε 5 χρόνια

Μαρία Στυλιανού  27/11/2017 06:59
Δυναμικά στην κυπριακή αγορά εισέρχεται πλέον η Motor oil Hellas, με τη σταδιακή μετονομασία πρατηρίων της σε Shell, στον απόηχο της εξαγοράς των 31 πρατηρίων της Lukoil Κύπρου από την ελληνική εταιρεία έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ, τον Νοέμβριο του 2016.

Ήδη έξι πρατήρια της αλυσίδας, δύο στο κέντρο της Λεμεσού, ένα στον Σαϊττά και από ένα σε Στρόβολο, Τσέρι και Περιστερώνα, λειτουργούν με το σήμα Shell, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα συνεχίσει η διαδικασία αλλαγής σημάτων και στα υπόλοιπα πρατήρια. Στόχος της Motor oil Hellas, μητρικής εταιρείας της Coral A.E και της νεοσύστατης Coral energy Products Cyprus Ltd, είναι όχι μόνο η διατήρηση των υφιστάμενων 31 πρατηρίων που εξαγόρασε από τη Lukoil, αλλά και η περαιτέρω επέκταση τους. 

RELATED ARTICLES


Διαβάστε ακόμα: «Κλειστό» το deal πώλησης δανείων στην BOCY

Όπως ανέφεραν, στο πλαίσιο εκδήλωσης, τόσο ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Coral A.E. Γιώργος Θωμαΐδης όσο και ο Γενικός Διευθυντή της εταιρείας, Γιώργος Χατζόπουλος, στόχος είναι η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου με επιπλέον 20 νέα πρατήρια καυσίμων. Όπως επισημάνθηκε, στη στρατηγική της εταιρείας βρίσκεται η αύξηση του αριθμού των πρατηρίων σε 50, σε βάθος πενταετίας, μια επένδυση η οποία ενδεχομένως να φτάσει τα €12 - €16 εκατ. Με αυτό τον τρόπο, το μερίδιο της Shell στην κυπριακή αγορά θα αυξηθεί από το 8% που είναι σήμερα στο 13%-15%. Η εταιρεία, επιχειρεί να επεκτείνει τη γεωγραφική της κάλυψη στην Κύπρο, στοχεύοντας στη δημιουργία πρατηρίων κυρίως σε τουριστικές περιοχές, καθώς εκτιμά ότι η αναγνωρισιμότητα του εμπορικού σήματος της Shell από τους τουρίστες θα δώσει περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις της. 

Εκτιμά, επίσης, ότι τα διαφοροποιημένα καύσιμα που θα προσφέρει (αμόλυβδη βενζίνη 98 οκτανίων Shell V-Power και πετρέλαιο V-Power Diesel) πέραν των παραδοσιακών, σε συνδυασμό και με τις άλλες υπηρεσίες της, θα αποτελέσουν το συστατικό, το οποίο θα καταφέρει να κερδίσει τον Κύπριο καταναλωτή. 

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Coral A.E. Γιώργος Θωμαΐδης, αναφέρθηκε στο επιχειρηματικό άνοιγμα της Motor oil Hellas στην Κύπρο, καθώς επίσης και στους στόχους της. Ανέφερε, επίσης μεταξύ άλλων, ότι στα πλάνα της εταιρείας βρίσκεται και η δημιουργία ενός πρατηρίου υγραεριοκίνησης.

Για ποιους λόγους επιλέξατε να επενδύσετε στην Κύπρο;
Η εταιρεία αποφάσισε να επενδύσει στην Κύπρο γιατί είδε τον συνδυασμό της δυναμικής της κυπριακής αγοράς με τις δυνατότητες, τις οποίες έχει η Coral σε συνεργασία με τη Shell αλλά και την εμπειρία την οποία φέρει η εταιρεία στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζει τα προγράμματα της Shell. Αυτό τον συνδυασμό τον είδαμε σαν ευκαιρία για να μπορέσουμε να κάνουμε μια επένδυση, η οποία θα δημιουργήσει ανάπτυξη και θα φέρει πίσω την ίδια την επένδυση.

Το διυλιστήριο σας πως μπορεί να αξιοποιηθεί για την αγορά της Κύπρου;
Το διυλιστήριο της Motor Oil είναι ένα πολύ σύνθετο και μοντέρνο διυλιστήριο. Το 70% της παραγωγής του διοχετεύεται σε εξαγωγές. Τα πρατήρια της Shell δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από το εφοδιαστικό κομμάτι ενός διυλιστηρίου. Δηλαδή δεν είναι αναγκαίο να αγοράσουμε καύσιμα από το διυλιστήριο τη Motor Oil, μπορούμε να προμηθευτούμε και από διάφορες, συγκεκριμένες από τη SHELL πηγές, ιδίως για τα διαφοροποιημένα καύσιμα που προσφέρουμε. Μια από τις πηγές μας είναι και η Motor Oil, αλλά δεν είναι η μόνη πηγή. Συνεπώς, ναι, θα υπάρχει μια αυξημένη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το διυλιστήριο για τον εφοδιασμό στην Κύπρο, αλλά δεν είναι η μόνη πηγή. Υπάρχουν κι άλλες, συγκεκριμένες πηγές, από τις οποίες μπορούμε να προμηθευτούμε καύσιμα.

To brand Shell μπορεί να υποσχεθεί στον καταναλωτή, πέραν της ποιότητα, και τη βελτιωμένη τιμή; 
Ένα μεγάλο κομμάτι ενός οικογενειακού προϋπολογισμού είναι τα καύσιμα και όλοι έχουν μια ευαισθησία σε αυτό το κομμάτι. Όμως, ο καλύτερος τρόπος για να είσαι ανταγωνιστικός στα main grain καύσιμα των πρατηρίων είναι να μπορείς να αναπτύξεις και τις υπόλοιπες υπηρεσίες των πρατηρίων. Το χαρακτηριστικά αυτό προσφέρει μια ανταγωνιστική δυνατότητα και στα κυρίως καύσιμα.

Ποιες οι προσδοκίες σας από την επένδυση στην Κύπρο;
Οι προσδοκίες μας είναι να πετύχουμε την ανάπτυξη, στην οποία έχουμε στοχεύσει, δηλαδή να αναπτυχθούμε και να έχουμε παρουσία στα πιο σημαντικά σημεία του νησιού, να έχουμε γεωγραφική κάλυψη. Επίσης, να προσελκυθούν τόσο οι Κύπριοι καταναλωτές όσο και οι τουρίστες και να πάρουμε πίσω τις επενδύσεις που έχουμε κάνει και που θα κάνουμε για να δημιουργήσουμε καινούρια πρατήρια. 

Στα πλάνα σας περιλαμβάνεται η δημιουργία πρατηρίου υγραεριοκίνησης;
Αυτό το οποίο είναι απτό και μπορώ να μιλήσω γι αυτό είναι ότι η Coral Gas είναι μια εταιρεία του Ομίλου, η οποία δραστηριοποιείται στο υγραέριο στην ελληνική αγορά, έχει πλάνα να δραστηριοποιηθεί στο υγραέριο στην Κύπρο, σε όλους τους τομείς και τα προϊόντα που προσφέρουμε, και στο εμφιαλωμένο υγραέριο και στο AutoGas. 

Αυτό είναι ένα συγκεκριμένο πλάνο, θέλει να το κάνει και έχει ξεκινήσει διαδικασία για να μπορέσει να το υποστηρίξει, αυτό λοιπόν μπορώ να σας πω ότι θα γίνει.

Υπάρχει χρονοδιάγραμμα γι αυτό το κομμάτι;
Χρονοδιάγραμμα υπάρχει, αλλά επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως οι αδειοδοτήσεις κτλ. Πάντως, κινείται πολύ σύντομα. Εξάλλου σ’ ένα από τα πρατήρια που έχουμε ήδη μεταχρωματίσει, πωλούνται τα φιαλίδια του LPG, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για καφέδες και τέτοια. Από αυτή την άποψη ήδη είναι εδώ, αλλά έχουμε και μια ομάδα, η οποία ασχολείται με το πώς θα μπορέσει να κάνει αυτή την είσοδο στην κυπριακή αγορά, όσο γίνεται πιο γρήγορα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύμβαση διαχείρισης σημάτων μεταξύ Coral Cyprus και και Shell ισχύει για 10 χρόνια (μέχρι το 2027). 

Διαβάστε ακόμα: Επενδυτικά Ταμεία: Η Κύπρος μπορεί και έχει ρόλο στην Ευρώπη

Το προφίλ της Coral A.E
Η Coral A.E είναι η μητρική της νεοσύστατης Coral Cyprus. Με δυναμική παρουσία στην Ελλάδα από το 1926, η εταιρεία εξυπηρετεί την ελληνική αγορά, μέσα από 730 πρατήρια και μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 22%. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της Κύπρου, η Coral A.E έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα λειτουργίας πρατηρίων με την επωνυμία Shell σε Fyrom, Σερβία, Μαυροβούνιο και Αλβανία. 

Το προφίλ της Motor Oil
Η Motor Oil είναι η μητρική της Coral A.E. Κατέχει ισχυρή παρουσία στην αγορά ενέργειας με πολλές θυγατρικές εταιρείες. Λειτουργεί διυλιστήριο στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, το οποίο μαζί με τις βοηθητικές εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις διακίνησης καυσίμων, αποτελεί το μεγαλύτερο αμιγώς ιδιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα της Ελλάδας και θεωρείται ένα από τα πιο ευέλικτα διυλιστήρια της Ευρώπης. 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας