Νέα πορεία για Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με Providence Equity

Νέος επενδυτής με περιουσιακά στοιχεία 50 δισ. ευρώ

Αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, για το οποίο υπήρξε συμφωνία πώλησης με την Galileo Global Education.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο Nasdaq, η Laureate Education, Inc και η Galileo Global Education, εταιρεία υπό την αιγίδα της Providence Equity, μιας παγκόσμιας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, υπέγραψαν συμφωνία πώλησης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Laureate στην Ιταλία και την Κύπρο, έναντι €225 εκ ($263 εκατ.). Η συναλλαγή αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2018. 
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC), το οποίο ιδρύθηκε το 1961, είναι ένα κορυφαίο και πλήρες πανεπιστημιακό ίδρυμα, το οποίο διαθέτει ιατρική σχολή και παρέχει το μόνο διαπιστευμένο πρόγραμμα οδοντιατρικής στην Κύπρο. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, προσφέρει ασύγκριτες ιατρικές εγκαταστάσεις και αναγνωρίζεται από κορυφαίους ιατρικούς και υγειονομικούς φορείς.

Εξάλλου, η Nuova Accademia di Belle Arti Milano (NABA) και η Ακαδημία Domus, τα ιδρύματα που πωλεί η Laureate στην Ιταλία, αποτελούν τις μεγαλύτερες ιδιωτικές ακαδημίες καλών τεχνών στο Μιλάνο, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα ευθυγραμμισμένα με την αγορά, τα οποία ενισχύονται από βαθιά εμβάθυνση και συνεργασίες. 

Η πρόθεση της Laureate Education -του μεγαλύτερου παγκόσμιου ομίλου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Αμερική, Αφρική, Ασία, Ευρώπη και Ωκεανία- να πωλήσει τα πανεπιστημιακά της ιδρύματα σε Κύπρο, Ιταλία και Γερμανία είχε δημοσιοποιηθεί  αρχικά τον Αύγουστο του 2017. Υπενθυμίζεται ότι η Laureate Education είχε εξαγοράσει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2005. 

Η Galileo ανήκει στην Providence Equity Partners, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στον κόσμο και κορυφαίος παγκόσμιος επενδυτής που ειδικεύεται στις βιομηχανίες μέσων επικοινωνίας, εκπαίδευσης και πληροφόρησης. Η Galileo συμμετέχει σε πολλά εξειδικευμένα πανεπιστήμια και σχολές σε Ευρώπη, Αφρική, Κεντρική Αμερική και Ασία, όπως το Paris School of Business και το Instituto Marangoni στην Ιταλία. 

Σχολιάζοντας την συναλλαγή, ο CEO της Laureate, Douglas Becker, δήλωσε βέβαιος ότι τα τρία αυτά  πανεπιστήμια, με την καθοδήγηση της Galileo Global Education, θα συνεχίζουν να έχουν δυνατά αποτελέσματα και υψηλή ικανοποίηση των φοιτητών

Από την πλευρά του, ο CEO της Galileo Global Education, Marc-François Mignot Mahon δήλωσε ενθουσιασμένος με τις προοπτικές της συγκεκριμένης επένδυσης. 

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας