OPIUM WORKS

  18/05/2018 16:04
OPIUM  WORKS

OPIUM WORKS

  18/05/2018 16:04
H Οpium Works είναι ένα full-service digital agency, το οποίο προσφέρει Digital Marketing, Web Development και Design. Με ένα μεγάλο πελατολόγιο, στα επτά χρόνια λειτουργίας της η Οpium κατάφερε σήμερα να είναι ένα από τα μεγαλύτερα agencies στην Κύπρο. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το 2016, μαζί με τις Telia & Pavla BBDO και The Worx & Appios Communications επανιδρύσαμε τη Hybrid Advertising Alliance.
 
Διεύθυνση 
Φάνος Δημητρίου, Director
 
Σημαντικότερα επιτεύγματα
Είμαστε πολύ περήφανοι για όλες τις συνεργασίες με τους «client - partners» μας και για τα projects που έχουμε ολοκληρώσει τα τελευταία χρόνια. Τα πιο challenging από αυτά ήταν όταν δουλέψαμε μαζί με την Cobalt για το «launch» της αεροπορικής εταιρείας, αλλά και για τη διαχείριση της performance-driven καμπάνιας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε επίσης πολύ περήφανοι για τη συνεργασία μας με Pizza Hut, Burger King και Taco Bell, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχουμε συνδράμει πρακτικά στο «launch» των δυο τελευταίων στην Κύπρο. Η συνεργασία μας επίσης με την Green Dot είναι κάτι για το οποίο είμαστε πολύ ικανοποιημένοι τόσο για τις ενέργειες όσο και για τα activations που έχουμε στήσει γύρω από το brand. Γενικότερα, κάθε ενέργεια που είναι στο πορτφόλιό μας είναι αντάξια της ενέργειας και της προσπάθειας που καταβάλλουμε για να είμαστε σε ένα ψηλό επίπεδο.
 
Οι προκλήσεις στον κλάδο της επικοινωνίας
Αυτή τη στιγμή οι εταιρείες στην Κύπρο εισέρχονται στις προκαταρκτικές φάσεις του «Digital Transformation». Αυτό αποτελείται από ένα συνδυασμό προσπαθειών να μετακινήσουν τις επιχειρήσεις τους προς μια πιο αυτοματοποιημένη ψηφιακή προσέγγιση, που θα δώσει έμφαση κυρίως στο Marketing και το Communication, ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν καλύτερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Για τους Marketers σημαίνει ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε σ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα, την αποτελεσματική, γρήγορη και εύκολη επικοινωνία μεταξύ πελατών και συνεργατών. Η πρόκληση για εμάς είναι να μπορέσουμε να προβλέψουμε τα κενά γνώσης που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι κυπριακές εταιρείες και να τις βοηθήσουμε στο νέο τους ταξίδι.
 
Ψηφιακές τεχνολογίες και νέα δεδομένα
Δουλεύοντας στο Digital Marketing κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία να μάθεις κάτι καινούριο. Κάθε πλατφόρμα και μέσο δημιουργούν νέες προκλήσεις, στις οποίες χρειάζεται να προσαρμοστούμε για να κάνουμε τη δουλειά μας πιο αποτελεσματική. Από την άνοδο του βίντεο μέχρι την άμεση επικοινωνία με τους πελάτες, μέσω text-based εξυπηρέτησης (π.χ. Facebook Messenger), ένα σύγχρονο agency πρέπει να προσαρμόζεται συνεχώς και να βοηθά τους συνεργάτες του να αναπτυχθούν. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε καινοτομία, να βοηθούμε τους πελάτες μας να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται, ώστε να είναι πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό.
 
Προβλέψεις 
Μπορούμε να κάνουμε διάφορες προβλέψεις που αφορούν AI, Automation, Blockchain και άλλα συναφή για τον έξω κόσμο. Αλλά, με βάση τα «πραγματικά» κυπριακά μας δεδομένα, θεωρώ πως αυτή θα είναι η χρονιά του personalisation και του  eCommerce. Ο Κύπριος καταναλωτής ξέρει και μπορεί να αγοράζει αγαθά από το εξωτερικό, καθώς και αεροπορικά εισιτήρια. Φέτος όμως, θεωρώ πως θα είναι η χρονιά για όλα τα υπόλοιπα. Ταυτόχρονα, οι κυπριακές επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν το επιπλέον βήμα που θα τους ανοίξει πόρτες σε νέες αγορές στο εξωτερικό, μέσω του eCommerce. Εμείς, δουλεύοντας με τους πελάτες μας, χτίζουμε τις σωστές βάσεις σε eShops και integrations και βλέπουμε ήδη τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως, σε τέτοιου είδους ενέργειες, το πρώτο βήμα είναι το πιο δύσκολο, αλλά η μελέτη και η στρατηγική για το μέλλον είναι πιο σημαντική.
 
Στόχοι για το 2018

Το 2018 θέλουμε η εταιρεία μας να εξελιχθεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Με 17 εργαζόμενους απ’ τα καλύτερα «ταλέντα» στην Κύπρο, προσθέτουμε συνεχώς καινούρια άτομα και μεγαλώνουμε τις ομάδες Μάρκετινγκ, Ανάπτυξης και Σχεδιασμού, ούτως ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε πάντοτε τις καλύτερες λύσεις στους συνεργάτες μας. Ταυτόχρονα, αναζητούμε περισσότερες συνεργασίες με «digitally-transforming» εταιρείες, που θέλουν να πετύχουν performance-based αποτελέσματα.
 
 
Facts & Figures
Έτος ίδρυσης:

2011
(start up)
2013
(actual start)
 
Χρόνια λειτουργίας:
7
 
Παρουσία  στο Εξωτερικό:

Google Partner
Hubspot Certified Partner
Mailchimp Agency Partner, Oracle Gold Partner, Acquia Country Partner, Drupal Community Member
 
Σημαντικοί πελάτες/accounts:
Cobalt, Green Dot, Taco Bell, Burger King, Zorbas, Pralina, K-Cineplex, Pizza Hut κ.ά.
 
Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση:
Περικλέους 62, Στρόβολος, 2021, Λευκωσία 
Τηλέφωνο: 22253109
E-mail: info@opiumworks.com
Ιστοσελίδα: www.opiumworks.com
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας