Η DHL Express Κύπρου καθάρισε την Αλυκή της Λάρνακας

H DHL Express Κύπρου γιόρτασε την Παγκόσμια Μέρα Εθελοντισμού, υλοποιώντας εκστρατεία καθαρισμού στην Αλυκή της Λάρνακας, μαζί με μέλη του προσωπικού της και και των οικογενειών τους, τα παιδιά του καταφυγίου του Ανθρωπιστικού Οργανισμού “Hope For Children” UNCRC Policy Center, που στηρίζει η εταιρεία τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και με αεροπρόσκοπους, φίλους της εταιρίας. 

Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε το πρωινό του Σαββάτου, 19 Σεπτεμβρίου 2015, στην περιοχή της Αλυκής στη Λάρνακα, η οποία θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Κύπρου και ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000. ;Oπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, "οι εθελοντές έδωσαν δυναμικά το παρόν  τους και η κοινή προσπάθεια, μέσα σε λίγες ώρες, απέφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Καλύπτοντας εκτάσεις περιμετρικά της αλυκής καθώς και το πάρκο του Τεκκέ, οι εθελοντές συνέλεξαν γύρω στις 60 σακούλες απορριμμάτων, μέρος των οποίων θα ανακυκλωθούν".  

Την εκστρατεία στήριξαν ο Δήμος Λάρνακας και το τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας Κύπρου, ενώ τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας, κ. Πέτρος Χριστοδούλου. Η DHL Express Κύπρου, θέλοντας να ευχαριστήσει την ομάδα εθελοντών για την πολύτιμη βοήθεια τους, μετά την ολοκλήρωση της εκστρατείας, κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες στο νέο υπερσύγχρονο Gateway της εταιρείας, στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας, για φαγητό, ποτό και μουσική.

Η εκστρατεία καθαρισμού εντάσσεται στο πλαίσιο των δεκαήμερων εορτασμών της Deutsche Post DHL για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, κατά τη διάρκεια των οποίων οι εργαζόμενοι του Ομίλου ενώνουν κάθε χρόνο τις δυνάμεις τους με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς συμμετέχοντας σε πλήθος περιφερειακών και τοπικών έργων. Την περασμένη χρονιά, περισσότεροι από 108.000 εργαζόμενοι της Deutsche Post DHL σε 117 χώρες ανά τον κόσμο, συμμετείχαν εθελοντικά σε πολλαπλά έργα και προγράμματα, υπογραμμίζοντας την αξία του εθελοντισμού και της ενεργού δράσης, ενώ φέτος ο αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ο Ντίνος Ιωαννίδης, Country Manager της DHL Express Κύπρου, μιλώντας για την εκστρατεία, σχολίασε: «Στην Κύπρο έχουμε ανάγκη από αισιόδοξα μηνύματα και είναι αναμενόμενο, πια,  οι κοινωνικά υπεύθυνοι οργανισμοί να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που συμβάλλουν θετικά στο κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται. Στην DHL Express Κύπρου, με ισχυρό σύμμαχο τη θετική ανταπόκριση των εργαζομένων, καθώς και των συνεργατών και φίλων μας σε κάθε κάλεσμα του οργανισμού για συμμετοχή σε κοινωφελείς δράσεις,  η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη  παίρνει σάρκα και οστά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν θα μπορούσαμε παρά να ενισχύουμε χρόνο με το χρόνο τη δέσμευση μας στη συνέχιση και ενίσχυση των δράσεών μας». 

Τέλος, αναφέρεται ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής στρατηγικής όλου του Ομίλου υπό το πρόγραμμα "Living Responsibility”, που επικεντρώνεται στην προστασία του περιβάλλοντος (GoGreen), τη διαχείριση καταστροφών (GoHelp) και την εκπαίδευση (GoTeach), καθώς και την υποστήριξη του εθελοντισμού των εργαζομένων (Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού).

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor