Ancoria Insurance: Δέσμευση στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Ancoria Insurance ήταν ο κύριος χορηγός ενός τριήμερου σεμιναρίου που οργανώθηκε από το Ειδικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα στην Λάρνακα στις 10 - 12 Σεπτεμβρίου 2015. Στο σεμινάριο με θέμα «Τα αισθητηριακά συστήματα και η συμβολή τους στη μάθηση» παρέστησαν γονείς, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, μουσικοθεραπευτές, ειδικοί εκπαιδευτές και το προσωπικό του σχολείου. Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Στράτος  Αλεξάνδρου, ο οποίος ειδικεύεται στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το φιλανθρωπικό έργο της εταιρείας παραμένει αδιάκοπο για περισσότερο από δύο δεκαετίες, με κινητήρια δύναμη τον κ. Sievert Larsson, Σουηδό υπήκοο και επιτυχημένο επιχειρηματία. "Η μεγάλη εκτίμηση του κ. Larsson για την μόρφωση των νέων και ειδικότερα του αναπόσπαστου δικαιώματός τους στην εκπαίδευση τον ώθησε στην ίδρυση του Ιδρύματος Υποτροφιών Sievert Larsson (Sievert Larsson Scholarship Foundation) το 2007.  Ορόσημο στην προσπάθεια αυτή αποτέλεσε η απόφαση του κ. Larsson να δωρίσει το σύνολο των μετοχών που κατείχε στην Ancoria Insurance Public Ltd στο Ίδρυμα. Έκτοτε, η Ancoria Insurance διανέμει τα κέρδη της μέσω του Ιδρύματος για να συμβάλει και να βοηθήσει στην μόρφωση παιδιών", σημειώνεται σχετικά.

Ο κ. Sievert Larsson δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του: «Ως επιχειρηματίας σκέφτομαι πάντα για επενδύσεις. Για μένα δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση από την μόρφωση των νεαρών ατόμων. Η μόρφωση ποτέ δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Το ανθρώπινο μυαλό είναι ο πιο πολύτιμος πόρος της ανθρωπότητας και ποτέ δεν πρέπει να πάει χαμένος.»

Το Ίδρυμα έχει μέχρι σήμερα συμβάλει και υποστηρίξει πολλαπλούς σκοπούς, όπως ένα κοιτώνα για 500 ορφανά, υποτροφίες στην Ταϊλάνδη και στην Κύπρο, και πολλές δωρεές που σχετίζονται με το δικαίωμα των παιδιών στην μόρφωση. Το 2014, το Ίδρυμα διένειμε περισσότερες από 1,200 υποτροφίες. Οι φιλανθρωπικές εισφορές του Ιδρύματος δύναται να αυξηθούν αφού έιναι ο βασικός μέτοχος της νεοσύστατης Ancoria Bank στην Κύπρο, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει εργασίες εντός του 2015.

Η Ancoria Insurance Public Ltd www.en.ancoria.com είναι μία διεθνής Ασφαλιστική εταιρεία Ζωής Σουηδικής προέλευσης, η οποία είναι εγγεγραμμένη και εδρεύει στη Λευκωσία. Ιδρύθηκε το 1987 και ειδικεύεται στην παροχή αποταμιευτικών και επενδυτικών σχεδίων κατω από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής.  Η εταιρία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών ταμείων / κεφαλαίων, δομημένων προϊόντων και χρηματιστηριακών τίτλων, σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Με ένα διεθνές πελατολόγιο 22,000 ατόμων, η Ancoria Insurance διαχειρίζεται πάνω από €300 εκατομμύρια και έχει μέχρι σήμερα καταβάλει στους Ασφαλιζoμένους περισσότερα από €2 δισεκατομμύρια. 

Για περισσότερες πληροφορίες ή εάν επιθυμείτε να συμβάλετε στο Ίδρυμα Υποτροφιών Sievert Larsson, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sievertlarssonscholarships.org.  

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor