Δωρεά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τρ. Κύπρου

Στην παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου η τελετή της νέας δωρεάς 104 αρχαίων αντικειμένων από τους Κλειώ και Σόλωνα Τριανταφυλλίδη στο Μουσείο Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη (δωρεά Κλειούς και Σόλωνα Τριανταφυλλίδη). 

Το σύνολο της νέας δωρεάς είχε παραχωρηθεί επί δανείω στο Ίδρυμα το 1999, ως αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη, η οποία είχε επίσης τότε δωρηθεί στο Ίδρυμα. Τα αντικείμενα της νέας δωρεάς χρονολογούνται από 2500 π.Χ. έως τον 14ο αιώνα και εκτίθενται ήδη στο σύνολο της Συλλογής στο ομώνυμο μουσείο, στο κτήριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος στη Φανερωμένη. 

Τη δωρεά παρέδωσε στον Δρα Josef Ackermann Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, ο κύριος Πόλυς Πολυβίου εκ μέρους των δωρητών. 

Ο Δρ Ackermann παραλαμβάνοντας τα αντικείμενα ευχαρίστησε θερμά τους δωρητές  και αναφέρθηκε στην σημαντική προσφορά και δράση των οικογενειών Πιερίδη και Τριανταφυλλίδη στην πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού.  Αναφέρθηκε επίσης στην σημασία της αρχικής δωρεάς πριν από 16 χρόνια και στη μοναδικότητα των αντικειμένων της συλλογής. 

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δρ Ackermann σημείωσε ότι οι δωρητές με την πράξη αυτή συνεισφέρουν στην κοινωνία και στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου σήμερα και η δωρεά στο σύνολό της αποτελεί σημαντική κληρονομιά για όλους και ιδιαίτερα για τις επερχόμενες γενιές.

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor