Engino: Κατασκήνωση για μικρά παιδιά

Για πρώτη χρόνια η Engino, εταιρία κατασκευαστικών παιχνιδιών για τους μελλοντικούς εφευρέτες, διεξάγει εκπαιδευτική καλοκαιρινή κατασκήνωση για μικρά παιδιά.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στόχος της Engino είναι να χαρίσει αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές στους συμμετέχοντες της κατασκήνωσης και παράλληλα να τους εκπαιδεύσει στη σύνθεση τεχνολογικών δημιουργικών μοντέλων, ώστε να μπορούν να πειραματιστούν και να αποκτήσουν γνώσεις στις επιστήμες και την τεχνολογία.

Σύμφωνα με την εταιρία, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μαθήματα Ρομποτικής και Προγραμματισμού, Μηχανικής, Φυσικής και Σχεδίασης τρισδιάστατων μοντέλων στον υπολογιστή. Στο τέλος θα κληθούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς κατασκευής πρωτότυπων μοντέλων, καθώς και σε δραστηριότητες ρομποτικού προγραμματισμού. Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν αθλητικά πρωταθλήματα (ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα κτλ.), δημιουργικά παιχνίδια, χοροί, ψυχαγωγικά προγράμματα, σε ένα ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπεύθυνος της κατασκήνωσης είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Engino, Κώστας Σίσαμος, εφευρέτης του παιχνιδιού με σπουδές Παιδαγωγικών και Μηχανολογίας. Με πολυετή πείρα στην κατασκευή μοντέλων και την εκπαίδευση σε θέματα τεχνολογίας, συνεχίζει το πολυσχιδές έργο του οργανώνοντας ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά. «Ως πατέρας πέντε παιδιών, με πολυάριθμα βραβεία καινοτομίας και παιχνιδιών, όραμά του είναι η βελτίωση της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας με σύγχρονες μεθόδους που συνδυάζουν τη μάθηση με τη διασκέδαση και την εφευρετικότητα».

Το Engino είναι ίσως το πιο προηγμένο και εύκολα εφαρμόσιμο τρισδιάστατο παιχνίδι κατασκευής στην αγορά σήμερα, βοηθώντας τα παιδιά να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Η κατασκήνωση της Engino θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Nicki’s Holiday Resort στο Λατσί, στην Πάφο, για παιδιά 10-15 ετών. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι από 12 Ιουλίου μέχρι 18 Ιουλίου 2015 και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 21 Ιουνίου.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor