Παίξε & Μάθε με το Andrey & Julia Dashin’s Foundation

To Andrey & Julia Dashin’s Foundation συμμετέχει στο 10ο Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ, το Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Ιουνίου, στο Δημοτικό Κήπο στη Λεμεσό, με μια σειρά πρωτότυπων ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick.

Από τις 16:00 μέχρι τις 20:00, οι μικροί επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν την περίφημη Κούπα του Πυθαγόρα, με απλά, καθημερινά ανακυκλώσιμα υλικά. Η κούπα, την οποία χρησιμοποιούσε ο Πυθαγόρας για να μάθει στους μαθητές του την έννοια του μέτρου, είναι ένα πήλινο ποτήρι που αδειάζει κατά ένα «μαγικό» τρόπο όταν εκείνος που το κρατάει το γεμίζει πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο.

Στο χώρο του Andrey & Julia Dashin’s Foundation θα βρίσκεται επίσης η Ρομποτική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Frederick για να μεταφέρει τα παιδιά στον συναρπαστικό κόσμο του προγραμματισμού και των ρομπότ! Μέσω διαφόρων καινοτόμων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μέσω προγραμματισμού πώς τα διάφορα ρομποτάκια μπορούν να γίνουν συνεργάτες-μάθησης. Οι συμμετέχοντες θα προγραμματίσουν με απλά βήματα γραφικού προγραμματισμού τα ακόλουθα ρομποτάκια: Πεινασμένος Αλιγάτορας, Μαϊμού Τυμπανιστής, Ποδοσφαιριστής, Τερματοφύλακας, Λιοντάρι που βρυχιέται, Καράβι σε καταιγίδα, Έξυπνη Σβούρα, Χαρούμενοι Οπαδοί, Πουλιά Χορευτές και Μέλισσες.

Ένα φουσκωτό ρομπότ και άλλα παιχνίδια για παιδιά θα είναι επίσης διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Όλα τα έσοδα από τις πιο πάνω δραστηριότητες  θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Μιράντα για φυσιοθεραπεία για παιδιά με αναπηρίες του Dancing Queen Foundation. Το Andrey & Julia Dashin’s Foundation θα προσφέρει επιπρόσθετη δωρεά στο Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών του Ερυθρού Σταυρού «Στέλλα Σουλιώτη».

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor