5ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης της Green Dot

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το θέμα των σκουπιδιών της θάλασσας το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ με την υποστήριξη της Α/φοί Λανίτη παρουσίασαν μια δράση στο 5ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης της Green Dot. 

Η δράση περιλάμβανε την έκθεση «Δάσος Βαρελιών για τα σκουπίδια της θάλασσας – MARLSICO”, ενημέρωση από εθελοντές- επιστήμονες της ΑΚΤΗΣ για τα μικροπλαστικά και παρουσίαση της γιγα-έκδοσης του Οδηγού για Δράση για τα Σκουπίδια της Θάλασσας. Στις 16 Μαΐου, στο πάρκο Ακροπόλεως, το κοινό είχε τη δυνατότητα να δει και να μάθει πολλά για τις θάλασσες μας! 

Η κα Κάλια Πατσιά Public Affairs & Communications Manager της Α/φοί Λανίτη δήλωσε: «Η προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης στους κύπριους πολίτες είναι ένας από τους στρατηγικού πυλώνες της εταιρίας μας. Η έκθεση MARLISCO αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα παρέμβασης που καταφέρνει να κερδίσει την προσοχή του κοινού. Στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή, συνεργαζόμαστε με τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό ΑΚΤΗ και θέλουμε να καλλιεργήσουμε την υπευθυνότητα για προστασία των θαλασσών και του περιβάλλοντος γενικότερα, ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που θα κατακλύσουμε τα παραλιακά θέρετρα». 

Η δράση διεξάγεται με την υποστήριξη της Α/φοί Λανίτη στο πλαίσιο της ευρύτερης Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης και την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κινδύνου που απειλεί άμεσα το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια των παράκτιων Ευρωπαϊκών χωρών. Η πρωτοβουλία έχει ήδη λάβει χώρα σε 15 χώρες και τέσσερις ευρωπαϊκές περιφερειακές θάλασσες: Βορειοανατολικού Ατλαντικού, Βαλτικής, Μαύρης Θάλασσας και Μεσογείου, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στις επόμενες βδομάδες η έκθεση θα φιλοξενηθεί από το Δήμο Λεμεσού στην περιοχή κάστρου και από τον δήμο Λευκωσίας στην πλατεία των οδών Λήδρας & Ονασαγόρου.

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor