Microsoft και Cans for Kids ένωσαν τις δυνάμεις τους

Oλοκληρώθηκε και φέτος η εκδήλωση  για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης που διοργανώθηκε από τη Microsoft Κύπρου και τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Cans For Kids. Με σύνθημα, «Ένα τενεκεδάκι είναι λίγο, πολύ λίγο» 70 και πλέον εθελοντές εκ των οποίων οι δέκα ήταν από την Microsoft Κύπρου, διαχώρισαν και συμπίεσαν τενεκεδάκια με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Μακάρειου Νοσοκομείου. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εθελοντές με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των λειτουργών του Cans For Kids κατάφεραν να μαζέψουν και να συμπιέσουν 1150 κιλά αλουμινίου που μετά την επεξεργασία θα πωληθεί στο εξωτερικό για ανακύκλωση. Ολόκληρο το ποσό ύψους χιλίων ευρώ θα διατεθεί για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού ειδικά για τους παιδιατρικούς θαλάμους του Μακάρειου Νοσοκομείου. 

Το παρών τους στην εκδήλωση έδωσαν ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, ο Πρέσβης της Αυστρίας Δρ Karl Mueller κ.α. 

«Η Microsoft Κύπρου πέρα από την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας, έδωσε την ευκαιρία σε συνανθρώπους να γίνουν εθελοντές και να προσφέρουν με αυτό τον τρόπο στα παιδιά που νοσηλεύονται στους θαλάμους του Μακάρειου Νοσοκομείου, που αποτελεί την κεντρική παιδιατρική νοσηλευτική μονάδα της Κύπρου. Παράλληλα η εκδήλωση ενίσχυσε την περιβαλλοντική συνείδηση του κοινού προωθώντας την υιοθέτηση καθημερινών πρακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις της, η Citizenship Lead της Microsoft Κύπρου, κα. Laura Anne Ker-Lindsay ανέφερε ότι: «Η Microsoft Κύπρου βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Κυπριακής κοινωνίας. Ευχαριστούμε τους εθελοντές που έδωσαν το παρών τους στην εκδήλωση που έγινε με διπλό σκοπό. Από τη μια φροντίσαμε στην ανακύκλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, από την άλλη, τα έσοδα από την συμπίεση αλουμίνιου θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τους παιδιατρικούς θαλάμους του Μακάρειου Νοσοκομείου».  

Από πλευράς του ο Επίτροπος Εθελοντισμού, κ. Γιάννης Γιαννάκη δήλωσε «Θα ήθελα να συγχαρώ τον Οργανισμό Cans for Kids για τη εθελοντική του δράση που αφορά την ανακύκλωση αλουμινίου αλλά και τη διαχρονική προσφορά για αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τους παιδιατρικούς θαλάμους του Μακάρειου Νοσοκομείου μέσα από τη διαδικασία. Συγχαίρω επίσης τη Microsoft Κύπρου για αυτή την πρωτοβουλία η οποία ενισχύει το σημαντικό έργο του Cans For Kids». 

Από την ίδρυση του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Cans for Kids έχουν συλλεχθεί περίπου 25 εκατομμύρια τενεκεδάκια και αγοράστηκε εξοπλισμός πέραν των €260.000 για το Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, στη Λευκωσία, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 
-ΤΕΛΟΣ-

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor