Ποδηλατοπορεία στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας Αρμενίων

Η Επιτροπή Μνήμης 100ης Επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων, διοργάνωσε την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 και ώρα 7.30 π.μ.  ποδηλατοπορεία στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας. 

Στην ποδηλατοπορεία έλαβαν μέρος πάνω από 150 ποδηλάτες οι οποίοι φόρεσαν τη φανέλα των 100ων χρόνων της Αρμενικής Γενοκτονίας. Η εκκίνηση της ποδηλατοπορείας έγινε από τις Φοινικούδες της Λάρνακος. Η ομάδα των ποδηλατών πέρασε από το Πέρα Χωριό Νήσου ενώθηκε με άλλους ποδηλάτες, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Λευκωσίας κος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, όπου συνέχισαν μαζί μέχρι τα Λατσιά. Εκεί ενώθηκαν με τρίτη ομάδα ποδηλατών και συνέχισαν μέχρι τη Λεωφόρο Αρμενίας. 

Στη Λεωφόρο Αρμενίας μια τελευταία ομάδα ποδηλατών ενσωματώθηκε με τις προηγούμενες ομάδες και στις 11.00 π.μ. κατάληξαν όλοι, 150 ποδηλάτες, στο περίβολο της Αρμένικης Εκκλησίας, όπου και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Μαρτύρων της Αρμενικής Γενοκτονίας. Ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον εκπρόσωπο των διοργανωτών Κο. Πάρσυ Ζαρταριάν και ο κος. Σταύρος Γεωργίου εκ μέρους των ποδηλατιστών. Την εκδήλωση προσφώνησε ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κος. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, όπως επίσης και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μνήμης 100ης Επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων, κος. Χακόπ Καζαντζιάν. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Εκπρόσωπος της Αρμενικής Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κος. Βαρτκές Μαχτεσιάν.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor