ΕΒΕΛ: Δείπνο ενημέρωσης για αναδιαρθρώσεις και εκποιήσεις

Για τις αναδιαρθρώσεις δανείων και το καυτό θέμα των εκποιήσεων ενημέρωσαν οι Ανώτεροι Εκτελεστικοί Διευθυντές της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας τους επιχειρηματίες/μέλη του ΕΒΕΛ σε επιχειρηματικό δείπνο.

Η εκδήλωση, ενώπιον ακροατηρίου 280 και πλέον επιχειρηματιών, περιλαμβανομένων εκπροσώπων διεθνών εταιρειών, άρχισε με χαιρετισμό του Προέδρου του ΕΒΕΛ κ. Κώστα Γαλαταριώτη ο οποίος αναφέρθηκε στο επίκαιρο του θέματος των αναδιαρθρώσεων-εκποιήσεων, με την επισήμανση ότι αποτελεί μέρος της αποστολής του Επιμελητηρίου να προσφέρει στα μέλη του την ευκαιρία της αξιόπιστης ενημέρωσης για τα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο.

Το θέμα των αναδιαρθρώσεων-εκποιήσεων, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ, είναι αμφιλεγόμενο αφού υπάρχει από την μία η αρχή ότι τα δανεικά πρέπει να επιστρέφονται και ταυτόχρονα είναι σαφές ότι η περαιτέρω δανειοδοτική δυνατότητα των τραπεζών έχει άμεση σχέση με τη δυνατότητα τους να εισπράξουν οφειλόμενα, ενώ από την άλλη ουδείς μπορεί να είναι ευτυχής ενώπιον του ενδεχομένου οικογένειες να χάσουν τα σπίτια τους ή περισσότερες επιχειρήσεις να κλείσουν και περισσότεροι εργαζόμενοι να καταστούν άνεργοι.

Ολοκληρώνοντας το σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Γαλαταριώτης έκανε συνοπτική αναφορά στις δράσεις του Συμβουλίου του ΕΒΕΛ, στο πρώτο εξάμηνο της θητείας του, σε τομείς όπως το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο, οι λιμενικές υποδομές, το branding της Λεμεσού, η πρόταση νέας βιομηχανικής πολιτικής, όπως και η επικείμενη έναρξη κυκλοφορίας της «Επιχειρηματικής Λεμεσού», του μηνιαίου ηλεκτρονικού εντύπου του ΕΒΕΛ σε συνεργασία με τον οργανισμό ΙΜΗ.

Στις εισαγωγικές του τοποθετήσεις οι κύριοι John Hourican και Bert Pijls αναφέρθηκαν στη διαμόρφωση του τραπεζικού τοπίου στην Κύπρο ειδικά μετά την κορύφωση της χρηματο-οικονομικής κρίσης το Μάρτιο του 2015 και τόνισαν την ανάγκη ύπαρξης θεσμικού-νομοθετικού πλαισίου που να καθιστά δυνατή την άμβλυνση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την είσπραξη των οφειλομένων. Υπήρξαν δε σαφείς στο ότι δεν τίθεται, σε καμία περίπτωση θέμα μαζικών εκποιήσεων.

Η εκδήλωση περατώθηκε με ερωτήσεις του ακροατηρίου και συζήτηση, την οποία συντόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΛ κ. Δημοσθένης Μαυρέλλης.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor